Alina Mungiu-Pippidi prezintă cele 10 capete de acuzare ale guvernării liberale

3 săptămâni in urmă 14


Politologul Alina Mungiu-Pippidi îl numește pe noul președinte al PNL, Florin Cîțu, „un fel de majordom care reprezintă pe stăpânul casei la liberali”, într-un editorial semnat în România Curată, în care face o prezentare în zece puncte ale guvernării pe care o „oferă liberalii sub Iohannis-Cîțu României”.


„O contraperformanță economică, cu o creștere economică bazată pe consum (mall-uri deschise indiferent de incidența COVID) și mărirea deficitului de cont curent, o economie de nunți, botezuri și festivaluri”, este unul din captele de acuzare adus de Alina Mungiu-Pippidi modul în care este guvernată țară de liberali.


Rata mică de persoane vaccinate, a doua cea mai scăzută din UE, și numărul mare de decese Covid sunt puse de politolog pe seama liberalilor.


„O contraperformanță sanitară, cu cei mai mulți morți de Corona din Europa zilele astea și sub 30% vaccinați, cu comunele de centură din București iarăși închise și secțiile de ATI din toate orașele mari fără un loc.


Ea mai acuză guvernul Cîțu și de ascunderea datelor reale privind pandemia și că a intervenit peste experți pentru a lua decizii arbitrare.


„O guvernare propagandistică, dovedită că a mințit în legătură cu numărul de morți de COVID și că dezinformează cu bună știință cînd, în loc să vedem zilnic procentul de supraviețuitori de la ATI și cîte din cazurile care ajung acolo sunt de nevaccinați ne comunică ce procent din teste a fost pozitiv și alte lucruri irelevante. Tot managementul pandemiei sub Florin Cîțu a fost cinic și criminal, și e anchetat doar că a achiziționat prea multe vaccinuri, ceea ce e irelevant, în loc să fie anchetat pentru abuzul în serviciu de a fi intervenit frecvent peste epidemiologi și a fi lăsat Bucureștiul în afara scenariului roșu peste limita legală, că avea el un congres de cîștigat”, completează Mungiu Pippidi.


Editorialul integral, pe România Curată


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă