Alina Gorghiu dă vina pe USR pentru situația gravă din spitale: ”Se putea evita dacă se făcea mai puțină politică!”

2 săptămâni in urmă 19

Alina Gorghiu Alina Gorghiu

Alina Gorghiu a lansat marți un nou atac împotriva foștilor parteneri din coaliție. Admițând că situația din spitale este gravă, liderul senatorilor liberali susține că vinovați sunt cei din USR, pentru că nu au pregătit sistemul sanitar pentru acest nou val al pademiei. 

MARŢI, 12 OCTOMBRIE 2021, 21:49

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Gorghiu susține, într-un mesaj pe Facebook, că situația putea fi evitată dacă ”cine trebuia să prevadă și să pregătească Valul 4 COVID ar fi făcut mai puțină politică și mai mult management profesionist”.

În schimb, guvernul ”rezolvă lucruri”, mai spune aceasta. 

”Când alții fac doar politică, Guvernul rezolvă lucruri!
5.000 de doze de Anticorpi Monoclonali vor ajunge la noapte din Italia, iar joi vom primi alte 12.000 din Germania.
Spitalul Modular de la Pipera, cu 374 de paturi ATI, va fi pus în funcțiune în această seară, iar, până la sfârșitul acestei săptămâni, va fi pregătit să trateze bolnavii de Covid-19 și Spitalul de la Lețcani - Iași.
460 de milioane de lei din Fondul de Rezervă al prin-ministrului au fost deja alocați pentru achiziția de medicamente și pentru creșterea numărului de paturi ATI. Dacă pentru achiziția de Tocilizumab a fost lansat apelul, Remdesivir și Favipiravir vor ajunge curând la românii în suferință. Rezolvăm tot ce e presant! 
Realitatea este că situația în țară este gravă! Și se putea evita dacă, cine trebuia să prevadă și să pregătească Valul 4 COVID, ar fi făcut mai puțină politică și mai mult management profesionist. Însuși ultimul ministru al Sănătății de la USR a recunoscut asta. 
Doar printr-un efort comun putem pune capăt crizei pandemice! Cu cât mai repede o vom face, cu atât vom salva mai multe vieți!”, a scris senatoarea PNL pe Facebook. 

Citește și: ”Cseke Attila: Mulțumim, Italia, pentru sprijinul în tratamentul COVID-19 - AJUTOR de peste 5.000 de doze de anticorpi monoclonali”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă