Alina Gorghiu acuză USR că nu a pregătit spitalele pentru valul patru al pandemiei. „Se putea evita dacă ar fi făcut mai puțină politică”

4 zile in urmă 19

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 19:40

70 citiri

Alina Gorghiu acuză USR că nu a pregătit spitalele pentru valul patru al pandemiei. „Se putea evita dacă ar fi făcut mai puțină politică”

Alina Gorghiu, lidera senatorilor liberali, a acuzat marți, 12 octombrie, USR că nu a pregătit sistemul sanitar din România pentru valul patru al pandemiei. Aceasta susține că situația în țară „este gravă” și „se putea evita dacă, cine trebuia să prevadă și să pregătească Valul 4 COVID, ar fi făcut mai puțină politică și mai mult management profesionist”.

„Când alții fac doar politică, Guvernul rezolvă lucruri!

5.000 de doze de Anticorpi Monoclonali vor ajunge la noapte din Italia, iar joi vom primi alte 12.000 din Germania.

Spitalul Modular de la Pipera, cu 374 de paturi ATI, va fi pus în funcțiune în această seară, iar, până la sfârșitul acestei săptămâni, va fi pregătit să trateze bolnavii de Covid-19 și Spitalul de la Lețcani - Iași.

460 de milioane de lei din Fondul de Rezervă al prin-ministrului au fost deja alocați pentru achiziția de medicamente și pentru creșterea numărului de paturi ATI. Dacă pentru achiziția de Tocilizumab a fost lansat apelul, Remdesivir și Favipiravir vor ajunge curând la românii în suferință. Rezolvăm tot ce e presant!

Realitatea este că situația în țară este gravă! Și se putea evita dacă, cine trebuia să prevadă și să pregătească Valul 4 COVID, ar fi făcut mai puțină politică și mai mult management profesionist. Însuși ultimul ministru al Sănătății de la USR a recunoscut asta.

Doar printr-un efort comun putem pune capăt crizei pandemice! Cu cât mai repede o vom face, cu atât vom salva mai multe vieți!”, a scris Alina Gorghiu pe pagina ei de Facebook.

Citeste si:

 „Veți continua știind că prin asta puteți trimite oameni la moarte?”

În contextul în care România trece prin cel mai greu moment al pandemiei, cu secțiile de ATI la capacitate maximă, cu un număr record de decese zilnice, medicii au trecut la apeluri disperate...

Un singur pat la ATI liber în toată țara. Capitala, fără locuri disponibile la terapie intensivă de patru zile consecutiv

Autoritățile au transmis vineri, 8 octombrie, că la nivelul întregii țări mai există doar un singur pat la ATI disponibil pentru pacienții COVID în stare gravă. În data de 8 octombrie...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă