Alina Ghorghiu despre revocarea Ancăi Dragu: „Este absolut firească. Avem altă majoritate acum. Nu este o pedeapsă”

1 săptămână in urmă 18

Alina Ghorghiu anunță revocarea președintelui Senatului. Foto/Inquam Alina Ghorghiu anunță revocarea președintelui Senatului. Foto/Inquam

Alina Gorghiu, președintele de ședință al Biroului permanent al Senatului a declarat că a fost decisă revocarea Ancăi Dragu din fruntea Senatului. Parlamentara liberală a ținut să menționeze că nu este o răzbunare pe Anca Dragu, ci este o decizie firească, având în vedere faptul că s-a schimbat componența majorității în Parlament.

MARŢI, 23 NOIEMBRIE 2021, 11:15

SURSĂ: Realitatea AUTOR: Iulian Budușan

„Revocarea președintelui Senatului e un punct care ține de actuala configurație politică. Nu este vreo sancțiune pentru Anca Dragu, ci este o chestiune firească, de normalitate, atunci când se schimbă majoritatea, acea majoritate să-și desemneze președintele. Am invocat articolul 64 din Constituție și decizia Curții constituționale a României care spune că atunci când nu există o reglementare la Senat, se aplică Constituția. Cei care sunt aleși în birourile permanente pot fi revocați de către colegi. Avem și articolul 62 din Constituție care arată că o majoritate decide și se exprimă prin vot. Nu căutăm hibe și greșeli în activitatea fostei șefe a Senatului”, a declarat Alina Ghorghiu. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă