Alin Petrache, noi detalii despre scandalul de la „Arcul de Triumf”. „Nu ne dorim altceva! Așa scrie și în caietul de sarcini”

1 lună in urmă 1

Alin Petrache a oferit noi detalii despre scandalul care are legătură cu noul stadion „Arcul de Triumf”, după ce fanii rugby-ului au protestat în fața arenei împotriva lui Eduard Novak, cel care dorește să aducă echipe de fotbal pe stadion.

Alin Petrache, președintele FRR (Federația Română de Rugby), vrea ca rugby-ul să aibă prioritate la stadionul „Arcul de Triumf”, iar echipele de fotbal care vor veni la EURO 2020 să se antreneze pe această arenă dacă nu vor avea loc „competiții de cel mai înalt rang rugbistic” în acea perioadă.

Totodată, Alin Petrache a dezvăluit că așteaptă ca MTS (Ministerul Tineretului și Sportului) să dea o hotărâre prin care să facă redarea stadionului pe 49 de ani.

Alin Petrache, noi detalii despre scandalul de la „Arcul de Triumf”

„Am făcut un stadion cum puţine pot arăta în Europa. L-a luat de la punctul A, l-am dus la punctul X. Am plecat în 2012 cu acest stadion, primele discuţii le-am avut în 2009, când am fost ales primar. Am zis că trebuie să facem ceva, să avem un stadion naţional de rugby Arcul de Triumf, în care să ne organizăm toate competiţiile majore şi să fim şi buni organizatori. Sunt multe lucruri interesante pe care le organizăm. 

E gata în proporţie de 110%. Aştept cu nerăbdare o întâlnire cu domnul ministru, pe care şi dânsul o aşteaptă. Noi dăm telefoane, lăsăm mesaje. Ne dorim să vedem ce se va întâmpla cu acest stadion. FR Rugby e proiectat stadionul, toate lucrurile sunt făcute de noi, din banii propriei federaţii. Plus că aveam un stadion, să nu uităm asta. Am avut şi 6800 de oameni.

Va fi singurul stadion care va fi pus la dispoziţie pentru cei de la UEFA pentru antrenament. Aşa scrie şi în caietul de sarcini, că e un stadion de antrenament. În primul rând, trebuie să satisfacă nevoile Federaţiei Române de Rugby, din punct de vedere internaţional, pentru organizarea oricărei competiţii de cel mai înalt rang rugbistic, după care trebuie pus la dispoziţie, dacă se va alege, ca stadion de antrenamente pentru echipele care vor vizita România în 2021.

Astăzi, am făcut predare-primire, CNI către MTS. MTS pregăteşte o hotărâre de guvern prin care doreşte înfiinţarea unui complex naţional, în loc să pregătească o hotărâre de guvern prin care să facă redarea a stadionului, pe 49 de ani, folosinţă gratuită. Noi nu ne dorim altceva. Vrem să fim cum am fost”, a spus Alin Petrache, la AS.ro LIVE.

The post Alin Petrache, noi detalii despre scandalul de la „Arcul de Triumf”. „Nu ne dorim altceva! Așa scrie și în caietul de sarcini” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă