Alin Nica, după ce judecătorii au anulat ordinul şefului DSU de prelungire cu trei zile a carantinei în Timişoara: A fost o intervenţie abuzivă şi nejustificată/ Timişorenii aşteaptă şi merită scuzele lui Raed Arafat

1 lună in urmă 3

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a reacţionat după ce instanţa de judecată a anulat ordinul şefului DSU, Raed Arafat, de prelungire a carantinei la Timişoara, în perioada 22-24 martie, spunând că observă „tot mai multe erori de judecată în ultima perioadă”. Nica a declarat că timişorenii aşteaptă scuze de la Raed Arafat.

„Curtea de Apel Bucureşti a anulat ordinul prin care şeful DSU, Raed Arafat, a decis să prelungească restricţiile la Timişoara în perioada 22- 24 martie, peste hotărârea luată de CJSU Timiş. Instanţa a confirmat ceea ce am semnalat din primele momente: a fost o intervenţie abuzivă şi nejustificată. Dar, înainte de toate, a fost un precedent periculos şi o intimidare a membrilor CJSU”, a scris Alin Nica, pe Facebook.

Liderul Consiliului Judeţean Timiş a precizat că observă tot mai multe erori de judecată din partea celor în mâinile cărora stau vieţile cetăţenilor şi a subliniat că timişorenii aşteaptă scuze din partea lui Raed Arafat.

„Din păcate, observ tot mai multe erori de judecată în ultima perioadă la cei în mâinile cărora stau vieţile cetăţenilor. Timişorenii aşteaptă şi merită scuzele lui Raed Arafat şi a celor care i-au susţinut la nivel local decizia nedreaptă şi ilegală”, a mai scris Nica.

Alin Nica a încurajat, totuşi, cetăţenii să respecte regulile de distanţare şi cele sanitare.

„Nu-mi rămâne decât să vă încurajez să respectaţi cu sfinţenie regulile, cu speranţa ca, prin efortul comunităţii, rata de infectare să scadă natural şi să ieşim cât mai repede din carantină”, a adăugat Nica în mesaj.

Ordinul prin care şeful DSU, Raed Arafat, a decis să prelungească restricţiile la Timişoara cu trei zile în perioada 22- 24 martie, peste hotărârea luată de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş de sâmbăta trecută, care oprise carantina, a fost anulat de Curtea de Apel Bucureşti.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti vine prea târziu pentru a mai produce efecte, întrucât au trecut deja cele 72 de ore de prelungire impuse de secretarul de stat Raed Arafat.

Instanţa fusese sesizată de reprezentanţii HORETIM de la Timişoara, organizaţie care îi reprezintă pe patronii şi angajaţii din industria ospitalităţii.

Decizia instanţei poate fi contestată în termen de două zile de la primirea înştiinţării.

În prezent, Timişoara este tot sub restricţii, după o nouă prelungire a carantinei cu o săptămână, decisă de CJSU Timiş.

sursa: News.ro,

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă