Alimentul benefic de pe masa de Crăciun. Previne bolile cronice și cancerul, însă consumat în exces devine TOXIC

4 săptămâni in urmă 32

Alimentul benefic de pe masa de Crăciun este un aliment cu numeroase beneficii pentru sănătate. Previne bolile cronice și cancerul, dar dacă este consumat în exces poate deveni toxic pentru organism. Alimentul benefic de pe masa de Crăciun. Previne bolile cronice și cancerul, însă consumat în exces devine TOXIC

Greşeala majoră pe care o fac toate gospodinele atunci când prepară salata boeuf
Acest aliment este consumat din cele mai vechi timpuri, fiind considerat unul dintre minunile naturii.

Alimentul benefic de pe masa de Crăciun este bogat în vitamine și acizi grași Omega 3, Omega 6 și Omega 9. Este vorba despre măsline.

Măslinele, alimentul benefic de pe masa de Crăciun. Previne bolile cronice

Măslinele sunt printre alimentele consumate de Crăciun, simple, ca aperitiv sau pentru salata de boeuf. Ele conțin compuși fenolici importanți, precum oleuropeina și oleocantalul, responsabili cu gustul amărui. Cele doua substanțe se numără printre cei mai puternici antioxidanți din natură, care alături de vitamina E și carotenoizii  joacă un rol vital în prevenirea cancerului, inflamatiilor, bolilor coronariene, afecțiunilor nervoase degenerative și a diabetului, scrie sfatulmedicului.ro

Măslinele, alimentul benefic de pe masa de Crăciun este bogat în vitamina D, calciu și fosfor. Aceste substanțe ajută în prevenirea ahitismului la copii și a osteoporozei la adulți.

Pe lângă toate aceste beneficii, grăsimile din măsline ajută și la reglarea nivelului de colesterol din organism.

Cum să nu te îngraşi de sărbători. Trucuri de la Carmen Brumă: „Temperaturile scăzute forţează corpul să intensifice arderile”

Alimentul benefic de pe masa de Crăciun. Consumat în exces devine TOXIC

Chiar dacă măslinele, alimentul benefic de pe masa de Crăciun are multe beneficii pentru sănătate, consumat în exces devine toxic.

Ele pot conține minerale precum sulf, litiu, bor și staniu. Cu toate acestea, cantitatea acestor minerale din măsline este, în general, cu mult sub limita legală. Prin urmare, acest fruct este considerat sigur.

Medicii ne recomandă să un consumăm mai mult de cinci măsline pe zi, deoarece ele sunt bogate în calorii.

Măsline toxice: cum îți dai seama dacă măslinele sunt toxice

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă