Alimentele care devin OTRAVĂ dacă le reîncălzeşti - afectează stomacul, intestinele şi inima

2 săptămâni in urmă 21

Alimentele care devin OTRAVĂ dacă le reîncălzeşti - afectează stomacul, intestinele şi inima Alimentele care devin OTRAVĂ dacă le reîncălzeşti - afectează stomacul, intestinele şi inima

Mulţi dintre noi obişnuiesc să-şi pregătească din timp masa de prânz sau cină şi, fără să-şi dea seama, încălzesc mâncarea mai mult de trei ori! Dar nu toate produsele sunt inofensive pentru consum după reîncălzire. Există o parte a produselor alimentare care au o structură moleculară specială, iar după reîncălzire se transformă în otravă.

SÂMBĂTĂ, 08 IANUARIE 2022, 10:36

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Din păcate, puţini oameni sunt conştienţi de acest fapt. Da, unele produse la a doua reîncălzire doar îşi pierd valoarea lor nutritivă, dar aceste cinci produse devin otravă!

1. Sfecla

Conţinutul de nitraţi este benefic pentru organismul nostru, dar niciodată să nu încălziţi sfecla de două sau mai multe ori, dacă vreţi să vă menţineţi sănătatea.

2. Cartofii

Amidonul conţinut în cartofi este benefic pentru sănătate, dar când sunt încălziţi de câteva ori, acesta îşi pierde proprietăţile nutritive şi medicinale şi se transformă în otravă care poate dăuna organismului.

3. Ouăle

Supunerea ouălor la temperaturi ridicate poate avea efecte mortale. Consumul ouălor după fierbere este benefic, dar este foarte dăunător dacă le încălziţi a doua zi.

4. Carnea de pui

Carnea de pui este gustoasă, dar trebuie s-o mâncaţi imediat după preparare. Încălzind carnea a doua zi, schimbaţi structura proteinelor, iar asta duce la probleme cu digestia. Puiul conţine mai multe proteine decât carnea roşie şi este recomandat să fie consumat rece.

5. Ciupercile

Ciupercile încălzite pot afecta organismul. Lipidele, fosfatidele şi uleiurile esenţiale conţinute în ciuperci, supuse repetat tratamentului termic, fac din ele o adevărată otravă pentru inimă şi intestine.

Mâncaţi ciupercile în formă proaspătă sau imediat după preparare, pentru a obţine maximum de beneficii. Dar dacă vreţi să le mâncaţi mai târziu, nu le încălziţi niciodată. Acest lucru poate duce la probleme grave cu sistemul digestiv şi inima.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă