Alimentarea cu apă potabilă a clujenilor, pusă din nou sub semnul întrebării: Medicamente expirate, găsite în lacul Someșul Cald

1 lună in urmă 1

Medicamente expirate, descoperite într-un lac din ClujMedicamente expirate, descoperite într-un lac din Cluj

Medicamente expirate au fost găsite în lacul Someșul Cald din județul Cluj. Incidentul s-a produs la doar câteva zile după ce deșeuri similare au fost identificate și pe lacul Tarnița. Ambele lacuri îi alimentează cu apă pe locuitorii din municipiul Cluj, relatează realitateadecluj.net.

MARŢI, 09 MARTIE 2021, 14:58

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

Ca urmare a sesizării Poliției Gilău, reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj s-au deplasat la fața locului și au adunat medicamentele într-un sac, pentru a elima riscul că acestea să fie antrenate în apă.

Totodată, specialiștii Laboratorului Regional de Calitatea Apei din cadrul instituției au prelevat probe de apă din secțiunile reprezentative, la 700 de metri de coada lacului și la priza de captare a apei pentru potabilizare. Au fost efectuate analize fizico-chimice pentru indicatorii caracteristici apelor de suprafață destinate potabilizării: temperatură, pH, oxigen dizolvat, consum chimic de oxigen, cloruri, sulfați, fluoruri, cianuri, detergenți și fenoli.

Rezultatele obținute confirmă faptul că apa din acumularea Someșul Cald se încadrează în valorile normale.

Citește și Medicamente expirate, aruncate în lacul Tanița, sursă de apă potabilă pentru clujeni. Decizie de ULTIM MOMENT a DSP

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă