"Alibiul" FRF pentru alegerea selecționerului României a fost "deconspirat": "Ei sunt maeștri în așa ceva"

3 săptămâni in urmă 22

  • Digi Sport Special, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

  • Fotbal Club, miercuri, 19:30, Digi Sport 1

În ultima vreme s-a discutat despre faptul că "finala" se va da între Edi Iodănescu și Adrian Mutu.

Bogdan Stelea: "Dacă ar fi să aleg între Mutu și Edi Iordănescu, l-aș alege pe Edi"

Prezenți în studioul Fotbal Club, Bogdan Stelea și Ionel Dănciulescu au căzut de acord asupra unui aspect. Concret, cei doi foști internaționali consideră că negocierile pe care le-a purtat Federația cu antrenori precum Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu sau Ladislau Boloni reprezintă doar mișcări de imagine, iar noul selecționer va fi, foarte probabil, Adrian Mutu.

Bogdan Stelea: "Din punctul meu de vedere, condiția principală pe care selecționerul ar trebui să o aibă e să aibă cât mai multă experiență. Pe Edi Iordănescu nu îl tai de pe listă, pentru că a antrenat mult. A fost la Astra, la CFR, cu care a luat titlul, a fost la Pandurii, deci el are ani ca antrenor. Dacă mă întrebi, dintre cei tineri, dacă ar fi să aleg între Adi Mutu și el, eu l-aș alege pe el.

Ionel Dănciulescu: "Și eu sunt de acord cu Stelică. Dar dacă ar depinde de mine, eu aș pune un antrenor cu experiență, de genul lui Victor Pițurcă. Mă refer la tip de selecționer. Eu spun cum ar trebui să arate lucrurile în sensul bun al cuvintelor, un om care a trecut pe la națională, care a dus atâtea calificări ale naționalei, cu reușite, chiar dacă cu un joc mai puțin plăcut ochiului. Eu vorbesc de realitate. Va fi, probabil, Adi Mutu, dar de ce nu l-au pus pe el până acum? De ce se amână? Sau poate cei din FRF vor să aibă o siguranță că au vorbit cu toți antrenorii liberi și apoi să vină cu decizia finală."

Bogdan Stelea: "Eu nu cred în asta. Eu trebuie să recunosc că cei de la FRF sunt maeștri în a-și prezenta imaginea cât mai bine și în a-și face cât mai multe alibiuri. Au făcut-o chiar de la început și eu chiar apreciez asta, pe bune. De exemplu am ajuns să jucăm acele meciuri și am ajuns să fim pe locul 5, cu o echipă nu foarte diferită față de ce avem acum. Acum toate chestiile astea pe care le fac și sunt prezentate public sunt niște lucruri premeditate. Faptul că nu l-au pus încă pe Mutu și mai merg să mai vorbească e probabil pentru a întări anumite chestii. Cred că e o posibilitate mare să-l pună pe Mutu, chiar dacă puteau să-l pună de mult. Poți să te duci și s-o lași în coadă de pește, nu să te duci să spui: 'mă duc să te iau'!"

Naționala a rămas fără selecționer după ce contractul lui Mirel Rădoi a expirat în ultima zi din noiembrie

România a învins Liechtenstein, scor 2-0, în ultimul meci din preliminariile CM 2022. A fost ultimul meci și pentru selecționerul Mirel Rădoi.

Anunțul a fost făcut chiar pe 12 octombrie, după ce România a învins-o pe Armenia cu scorul de 1-0, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022 din Qatar.

Etichete: adrian mutu , ionel danciulescu , bogdan stelea , edi iordanescu , mirel radoi , selectioner romania

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă