Aliații lui Aleksei Navalnîi declanșează miercuri proteste masive. „Viața lui și soarta Rusiei depind de câți cetățeni ies în stradă”

2 săptămâni in urmă 21

Aliații opozantului Aleksei Navalnîi au anunțat că vor declanșa miercuri ceea ce ei speră să fie cele mai mari proteste din istoria modernă a Rusiei, relatează Reuters.

Data protestului a fost anunțată după ce un sindicat medical legat de Navalnîi a anunțat sâmbătă că acesta se află într-o stare critică, rinichii putând să-i cedeze oricând, ceea ce ar duce la un stop cardiac.

”O situație extremă cere decizii extreme”, au scris aceștia pe site-ul dedicat lui Navalnîi, arătând că situația evoluează prea repede și înspre rău. Ei spun că demonstrațiile ar putea determina autoritățile să-i asigure asistență medicală, salvându-i viața.

Navalnîi este în greva foamei și cere asistență medicală

Navalnîi se află în greva foamei din 31 martie, în semn de protest față de refuzul autorităților penitenciare de a-i oferi îngrijiri medicale adecvate pentru dureri acute de spate și picioare.

„Viața lui Alexei Navalny și soarta Rusiei depind de câți cetățeni ies miercuri în stradă”, au scris aliații celui mai cunoscut critic al Kremlinului. .

Fiica lui Navalny, Dasha, studentă la Universitatea Stanford, a făcut duminică un apel pe Twitter pentru ca tatăl ei să vadă un medic din afara închisorii.

Pe de altă parte SUA au avertizat Rusia că dacă Aleksei Navalnîi moare vor exista ”consecințe”. ”Vor fi trași la răspundere de comunitatea internațională”, a declarat pentru CNN Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al președintelui american Joe Biden.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă