Alianțe cu partide extremiste: cum au votat PNL și PD în 2003 cot la cot cu PRM-ul lui Vadim o moțiune de cenzură / USR PLUS, alături de AUR în 2021 pentru a-l da jos pe Florin Cîțu

1 lună in urmă 26

Anunțul USR PLUS că a depus o moțiune de cenzură alături de AUR a fost întâmpinat cu critici dure de liderii PNL, care au denunțat alianța de conjunctură cu un partid extremist. Și PNL a trecut însă printr-o situație similară când s-a aliat cu PRM – partidul extremist condus de Corneliu Vadim Tudor, pentru o moțiune de cenzură.

Se întâmpla în martie 2003, când parlamentari PNL și PD – în frunte cu Emil Boc, liderul de grup al deputaților PD, au susținut și votat alături de PRM moțiunea de cenzură ”Mafia sufocă România – Corupţia Guvernului P.S.D. sărăceşte România” împotriva guvernului PSD condus de premierul Adrian Năstase.

La acel moment, moțiunea de cenzură a fost respinsă (voturi pentru moţiune: 163, împotriva moţiunii: 281).

La dezbaterea moțiunii au luat cuvântul în sprijinul moțiunii liberalii Crin Antonescu și Norica Nicolai, iar din partea Partidului Democrat – Emil Boc.

Alianța conjunturală a PNL și PD cu PRM a fost taxată atunci de Dan Ioan Popescu – ministrul PSD al Industriilor, care a declarat în plenul Parlamentului că ”nu am crezut vreodată că voi auzi un reprezentant de marcă al Partidului Naţional Liberal să afirme că extremismul este doar o atitudine mai radicală. De asemenea, nu mi-am imaginat vreodată că un reprezentant al P.D.-ului, fost ministru al industriei, ar putea să semneze un text în care este contestată chiar propria lui activitate. Le amintesc parlamentarilor P.N.L. şi P.D. că cei care le-au conferit rangul de demnitari au votat împotriva variantei extremiste la alegerile prezidenţiale din 2000, iar dumneavoastră veniţi astăzi şi legitimaţi exact ceea ce a fost respins cu tărie de propriul dumneavoastră electorat”. (Foto: Emil Boc în 2003 / Mihai POZIUMSCHI – Agerpres)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă