Alexei Navalnîi acuză că este torturat în închisoare. Avocat: Are dureri puternice

2 săptămâni in urmă 1

Disidentul Alexei Navalnîi acuză că este privat de somn în penitenciar şi a depus o plângere pentru "acte de tortură", în timp ce avocatul lui susţine că are "dureri puternice" şi se teme pentru starea sa de sănătate, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro, citate de Mediafax.

Navalnîi a depus o plângere la Serviciul rus al penitenciarelor în care acuză că este privat de somn.

"Mă privează de somn, sunt trezit de opt ori pe noapte, este vorba de acte de tortură prin privarea de somn", reclamă Alexei Navalnîi.

"Din punctul meu de vedere, starea sa de sănătate este problematică, toată lumea se teme pentru starea sa de sănătate şi pentru viaţa sa", a declarat Olga Mihailova, avocata disidentului, conform postului tv Dojd, precizând că Alexei Navalnîi are "dureri puternice" de spate şi la piciorul drept.

În schimb, Serviciul rus al penitenciarelor susţine că Alexei Navalnîi, aflat în Închisoarea Pokrov, situată în regiunea Vladimir, la circa 100 de kilometri de Moscova, are o stare "stabilă şi satisfăcătoare".

O instanţă judiciară din Moscova a decis, la începutul lunii februarie, condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare. Instanţa a dispus scăderea din sentinţă a zilelor petrecute de Navalnîi în arest la domiciliu.

Aleksei Navalnîi a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din august 2020.

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă