Alexandru Tudor a povestit cum i-a distrus "soclul de om cinstit" jocul Steaua-CFR Cluj şi revelaţia simţită pe Sfântul Munte

1 lună in urmă 24

  • Preliminarii CM 2022: Islanda - Germania, miercuri, 21:45, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM 2022: Polonia - Anglia, miercuri, 21:45, Digi Sport 2

Printre altele, Tudor a povestit şi cum a ajuns să devină un credincios fervent şi cum l-a transformat credinţa în Dumnezeu din arbitrul care dădea roşii şi galbene cu nemiluita într-un arbitru care în ultimii doi ani de carieră n-a mai dictat niciun penalty. 

Fostul arbitru Alexandru Tudor a ajuns pe Sfântul Munte Athos după Steaua-CFR Cluj 3-1, moment în care credinţa l-a transformat total

"Centralul" din Bucureşti a rămas marcat şi el de acel derby Steaua-CFR Cluj, scor 3-1, cu scântei în care prin deciziile luate a dezavantajat clar formaţia ardeleană. Soclul de om cinstit i s-a spart şi a decis să meargă al Sfântul Munte Athos. Spune că a fost şansa vieţii sale.

De acolo (n.r. scandalul de după meciul Steaua-CFR) s-a spart toată această chestiune. În momentul respectiv n-am realizat că e un câștig, această mare lovitură pe care o simțeam din punct de vedere profesional. Adică mi s-a distrus tot soclul de om cinstit, de om puternic care poate să gestioneze orice tip de joc şi aşa mai departe.

Şi am ajuns la Sfântul Munte. Și în momentul când am ajuns la Sfânul Munte m-am întâlnit cu un părinte care în momentul respectiv mi-a transmis gândul lui Dumnezeu prin gura lui. Am întrebat: 'Noi, arbitrii, ce trebuie să facem?'. Eram trei. 'Noi, arbitrii, ce trebuie să facem'? El a închis ochii, s-a rugat și am simțit senzaţia asta de 90 de grade.

Hai în Digi Online să vezi European Qualifiers! În Europa începe lupta pentru un loc la Campionatul Mondial de Fotbal 2022 Qatar!

'Dumneata știi ce înseamnă Liturghie?' Şi eu, ce puteam să spun? 'Liton, ergon înseamnă slujbă de obşte. Ce fac eu în altar dumneata ai datoria să faci pe teren. Trebuie să te pregătești ca un preot, să te spovedești, să te împărtășești la fiecare meci ca să aduci duhul lui Dumnezeu pe teren. Trebuie să te rogi pentru jucători, pentru spectatori, pentru antrenori, pentru toată lumea. Trebuie să aduci acest duh, acolo, în teren'.

Și-am rămas șocat, vă daţi seamă! Asemenea responsibilitate! Până şi a te împărtăşi la trei zile, vă daţi seama?! Adică am rămas marcat de această chestiune. Şi asta a făcut diferenţa dintre arbitrul Tudor care la primul derby avea două penalty-uri, două roşii, 14 galbene, scandal şi aşa mai departe şi ultimii doi ani de carieră în care nu am avut niciun penalty. Şi un singur 'roşu' în ziua în care a murit nea Ilie Balaci şi l-am dat afară pe unul care a înjurat de morţi. Şi m-a felicitat după meci şi a spus 'felicitări arbitrului că m-a dat afară'”, a concluzionat Alexandru Tudor.

De ce l-a luat Gigi Becali pe Alexandru Tudor la FCSB şi cuvintele frumoase spune de Părintele Necula

Galerie Foto

După ce l-a angajat pe Tudor la FCSB, Gigi Becali şi-a motivat decizia.

Sfinții Părinți spun că un 'rugător' face cât 7 guverne. Decât să plătești 7 guverne, mai bine plătești un 'rugător'. Așa e și în cazul lui Alexandru Tudor. Decât 7 antrenori, mai bine un «rugător». Dar el face și altă treabă prin club. Muncește. Când îl laud, zice să nu o mai fac, pentru că devine mic. Să dea Domnul să ajung și eu ca Alexandru Tudor. Așa vreau”, a declarat Gigi Becali, acum doi ani, la Pro X, despre Alexandru Tudor.

"Am vrut să vă transmit un la mulţi ani bun pentru că peste o săptămână cinstiţi trecerea pragului celor 50 de ani . Mi-am dorit să facem această înregistrare pentru că nu mai e mult până la sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci (n.r. 14 septemrbie 2021) şi din dorinţa de a vă strânge straşnic în braţe pentru a vă mulţumi pentru mărturie şi pentru efortul depus", a spus părintele Necula, din biroul său de la Sibiu.

Etichete: alexandru tudor , doxologia.ro , interviu parintele necula
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă