Alexandru Rafila: „Școlile în Bucureşti nu trebuie închise. Măsurile care se vor lua în perioada următoare trebuie asumate”

3 săptămâni in urmă 1

Alexandru RafilaAlexandru Rafila

Alexandru Rafila - deputat PSD a declarat, marţi, că şcolile în Bucureşti nu trebuie închise, iar autorităţile trebuie să îşi asume „inacţiunea” din ultimele trei luni şi măsurile care urmează să fie luate pentru a ieşi din situaţia epidemiologică actuală.

MARŢI, 23 MARTIE 2021, 19:35

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

„Şcolile nu trebuie închise. Asta e foarte clar. În ceea ce priveşte carantinarea Capitalei, în momentul în care vom avea suficiente elemente care să ducă la informarea populaţiei legate de necesitatea limitării anumitor tipuri de activităţi, putem discuta. Până acum nu am avut astfel de informaţii. Mai mult, vedeţi că modul de raportare a incidenţei cumulate este propus să fie schimbat şi să nu ne mai referim la ultimele zile, ci să ne referim la o dată anterioară când se alocă acele cazuri nealocate până în prezent, care intrau în calculul incidenţei cumulate.

Deci nu putem să facem aprecieri în măsura în care Ministerul Sănătăţii nu ne informează ca să înţelegem exact situaţia, iar această incidenţă cumulată trebuie să se refere la întreaga zonă metropolitană, să cunoaştem care sunt fluxurile de deplasare, care este gândirea legată de eventuala limitare a unor activităţi", a declarat Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă ar trebui carantinată Capitala, iar şcolile închise.

„Cei care au adus România în această situaţie trebuie să îşi asume acest lucru - inacţiunea. Sunt acolo să facă ceva, nu să ne explice că cifrele raportate în ţară privind testarea nu sunt bune, că incidenţa cumulată nu este bună şi că nu sunt locuri în spitale. (...) Ministerul Sănătăţii, cu cel care este în fruntea lui sunt cei care au responsabilitatea. Faptul că s-a ajuns în această situaţie trebuie asumat public şi măsurile care se vor lua în perioada următoare trebuie asumate de cei care nu au făcut nimic timp de trei luni", a mai afirmat deputatul PSD.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă