Alexandru Rafila, prima contră cu PNL la negocieri: „Este exclus! Ar duce la creșterea mortalității”

3 săptămâni in urmă 19

sistemul sanitar, dat peste cap de pandemie. Foto/Inquam Photos/Octav Ganea sistemul sanitar, dat peste cap de pandemie. Foto/Inquam Photos/Octav Ganea

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat marți că amendamentul susținut de PNL în Parlament, ca persoanele nevaccinate să-și plătească spitalizarea din propriul buzunar, nu doar că nu ar rezolva problema, ci ar duce la creșterea mortalității.

MARŢI, 16 NOIEMBRIE 2021, 16:37

SURSĂ: Realitatea AUTOR: Iulian Budușan

„În mod evident nu am fost de acord si cred ca au inteles si PNL ca plata serviciilor medicale de nevaccinati este exclusa, este exclusa si medical, ar accentua problemele pentru ca ar duce la prezentarea tardiva la spital, or noi vrem ca pacientii sa se prezinte cat mai repede la spital si asta (propunerea PNL) e o bariera”, a spus Rafila.

El a adăugat despre propunerea PNL cu care liberalii încearcă să impulsioneze vaccinarea: „Nu e o solutie, e o complicare a situatiei, ar duce mai degraba la cresterea mortalitatii, nu la rezolvarea problemei”.

Social-democratul a mai arătat că, în eventualitatea introducerii certificatului verde, trebuie găsită varianta ca o perioadă testarea să fie gratuită, mai ales că, şi logica spune că dacă mâine ar dori toţi să se vaccineze acest lucru nu este posibil. 

„Noi am propus 60 de zile, cred că vom rămâne cu această propunere a PSD”, a declarat Rafila. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă