Alexandru Rafila nu mai vede urgența certficatului COVID: „Nu a fost asumat politic” - Imunitatea de turmă, un obiectiv imposibil de atins!

1 săptămână in urmă 18

Alexandru Rafila - Ministrul Sănătății Alexandru Rafila - Ministrul Sănătății

Alexandru Rafila - ministrul Sănătății nu mai vede urgența implementării certificatului covid la locul de muncă. El spune că, pentru moment, proiectul nu a fost asumat politic.

VINERI, 14 IANUARIE 2022, 23:32

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

„Nu este victima politicului certificatului verde. Nu a fost asumat politic. Cel mai neplăcut a fost încercarea permanentă a responsabilității: cine e de vină? Aș vrea să fac un comentariu: certificatul era utilizat în două scopuri, uneori complementare. Unul dintre scopuri e de stimulare a campaniei de vaccinare. Al doilea scop e legat de un scop de sănătate publică temporar, așa cum l-am propus, în care introducerea lui să stopeze transmiterea.

Acum protecția împotriva bolii e mult mai mică. Ea a scăzut progresiv. Dacă vă uitați istoric, când s-a lansat vaccinul, în decembrie 2020, cifrele arătau o prevenire a transmiterii în jurul cifrei de 90. Ulterior, după apariția variantei Delta, transmisibilitatea a fost mai puțin impactă de vaccin, iar acum, în cazul Omicron, e și mai puțin. Vedem și cazuri de infectare la persoane care au făcut inclusiv doza booster. Sigur că în toate cele trei faze avem un beneficiu major la proporția de cazuri gave sau decese în rândul vaccinaților sau nevaccinaților. Noi continuăm să recomandăm în continuare vaccinarea.

Imunitatea de turmă e un obiectiv greu sau imposibil de atins! În acest moment nu mai văd urgența certificatului verde. Totul din rațiuni de operaționalizarea certificatului verde. Efectul lui e redus acum...  Nu avem liniște, calm, unei discuții, unei dezbateri. Mereu avem dispute extrem de violente și aducem în discuții subiecte care nu sunt adevărate. Asta e mai periculos. Sper ca acest val să se încheie în următoarele săptămâni”, a spus Alexandru Rafila, vineri seara, la un post TV.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă