Alexandru Rafila: Noua tulpină de coronavirus circulă din 20 septembrie

2 luni in urmă 9


Alexandru Rafila, deputat PSD şi reprezentantul României la OMS, susţine că noua variantă a coronavirusului se cunoaşte bine, iar în prezent nu există elemente care să arată că vaccinul nu ar fi eficient.


Alexandru Rafila a declarat, luni, la Parlament, că noua variantă a coronavirusului este cunoscută din 20 septembrie. "Studiile arată că noua tulpină are o afinitate mai mare pentru receptorii celulari care permit ataşarea şi multiplicarea virusului. De aici vine şi îngrijoarea. În Marea Britanie sunt peste 1.600 de cazuri, majoritatea în zona Londrei", spune Alexandru Rafila.


De asemenea, Alexandru Rafila precizează că vaccinul anti-COVID este eficient şi împotriva acestei noi tulpini. "Teoretic este eficient. Nu există elemente care să arate că vaccinul nu ar fi eficient. Rămâne de văzut dacă și efectul protector al anticorpilor rămâne eficient", a spus Rafila.


De altfel, experţii UE susţin că vaccinurile anti-COVID-19 sunt eficiente și împotriva noii tulpini din Marea Britanie.


Medicul a mai spus că testele PCR detectează și noua variantă a virusului, pentru că noua tulpină "nu are legătură cu diagnosticul, are legătură cu răspândirea".


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă