Alexandru Rafila: Ministerul Sănătății a cumpărat de două ori mai multe doze de vaccin gripal decât anul trecut. Paradoxal, a ajuns doar o mică parte din cele 3 milioane de doze

3 luni in urmă 25

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și cel care deschide lista PSD pentru Camera Deputaților în București, a declarat, luni seară, la Antena 3, că știe de existența unui contract încheiat de Ministerul Sănătății pentru 3 milioane de doze de vaccin antigripal, dar care ”în mod paradoxal nu au ajuns”.

Rafila a declarat că nu știe de ce doar o mică parte din dozele cumpărate au ajuns în cabinetele medicilor de familie și că producția s-a încheiat în septembrie, deci nu mai poate fi suplimentată cererea:

”Două lucruri: Ministerul Sănătății a cumpărat față de anul trecut de două ori mai multe doze și la medicii de familie ar trebui să existe suficient vaccin, înțeleg că au fost achiziționate 3 milioane de doze și nu au ajuns, paradoxal. Doar o mică parte. Producția de vaccin s-a încheiat în septembrie și nu se mai poate face în acest sezon”, a declarat Alexandru Rafila, luni seară, la Antena 3.

sursa foto: Captură video/ Antena 3

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă