Alexandru Rafila: Legătura dintre vaccin și decese poate exista la orice vaccin. Poți muri și de la o aspirină

1 lună in urmă 1


Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi, la Realitatea Plus, că reacții adverse pot provoca toate medicamentele sau vaccinurile, nu numai cele împotriva COVID-19.


Alexandru Rafila spune că importantă este frecvența cu care apar aceste reacții adverse, precizând că și de la o „simplă” aspirină se poate muri.


”Legătura dintre vaccin și decese poate exista la orice vaccin, nu doar la acesta și nu doar la cel pentru coronavirus. Aceste riscuri există pentru orice medicament. De exemplu, la aspirină au existat astfel de situații”, a spus Alexandru Rafila.


Nu pot fi excluse, dar importantă este frecvența cu care apar. Balanța trebuie să fie net în favoarea beneficiilor. Lucrurile acestea se întâmplă cu orice medicament, dar nu se discută pentru că sunt folosite de mulți ani

Alexandru Rafila:

Reprezentantul României la OMS consideră că decizia autorităților din România de a continua imunizarea cu AstraZeneca este una corectă.


”Trebuie să ne uităm foarte serios care sunt consecințele administrării acestor 17 milioane de doze de vaccin (în UE și Marea Britanie - n.red). În România nu am văzut cazuri de coagulare a sângelui. Decizia autorităților s-a bazat pe acest lucru și cred că a fost corectă”, a declarat Alexandru Rafila.


„Cred că și celelalte state vor ține cont de evaluarea EMA și vor continua vaccinarea. În orice prospect al oricărui medicament există reacții adverse, important este ca cele grave să nu fie dese”, a conchis Alexandru Rafila.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă