Alexandru Rafila îl acuză pe Vlad Voiculescu de diversiune: Face acuzații foarte grave, apoi spune că nu are dovezi

4 săptămâni in urmă 21

 Inquam/George Călin Alexandru Rafila. Foto: Inquam/George Călin

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a criticat dur afirmațiile lui Vlad Voiculescu potrivit căruia numărul deceselor Covid-19 nu ar fi raportate corect. Deputatul PSD consideră că este vorba despre o diversiune, pe care fostul ministru al Sănătății ”o pactică de foarte mult timp”.

VINERI, 16 APRILIE 2021, 19:54

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Rafila a subliniat că acestea sunt acuzații foarte grave și, dacă se vor dovedi a fi adevărate, Parchetul trebuie să se autosesizeze. 
”Dânsul a spus că numărul de morți este necloncudent, că cifrele nu sunt adevărate, și așa mai departe, după care a spus că nu are nicio dovadă în acest sens.
Este aceeași diversiune pe care o practică de foarte mult timp. Se victimizează. Aduce în discuție subiecte care nu au legătură cu gestionarea eficientă a pandemiei. Așa a făcut și în perioada ministeriatului, încearcă să ducă atenția opiniei publice în alte zone.

Lipsa de asumare, probabil, a fost încununată de conferința de presă de astăzi, când a introdus în ecuație nu numai greaua moștenire, ci și persoana prim-ministrului, dar, mă rog, nu e treaba mea, nu facem parte din aceeași coaliție.

Este evident, nu a venit cu niciun fel de soluție, iar referirile (la numărul de morți raportat greșit - n.red.) mi se par foarte grave. Cred că Parchetul ar trebui să se autosesizeze la aceste declarații, dacă este așa. Dacă nu este așa, trebuie să existe o explicație din partea domnului fost ministru Voiculescu, de ce le-a făcut, mai ales că centrul de comandă, unde se strâng toate aceste informații, este la Ministerul Sănătății, în directa sa subordine, și lucrează angajații Ministerului Sănătății acolo. Așa că ideea asta că nu a documentat, dar a declarat, mi se pare absolut neserioasă”, a declarat deputatul PSD vineri, la un post TV.

Rafila a amintit despre comisia parlamentară propusă de PSD, subliniind că furnizarea de cifre eronate poate fi faptă penală.
”Probabil că, după ce va exista un ministru numit la Sănătate, lucrurile astea se vor putea clarifica, dar, cum spuneam, furnizarea de cifre eronate sau posibilitatea ca aceste cifre să fi fost eronate - desigur, în mod semnificativ, nu dacă există plus, minus unu, că genul ăsta de erori sunt posibile - acest lucru trebuie investigat. Noi am propus o comisie parlamentară în acest sens. Sper că de data aceasta inițiativa să treacă și să se înființeze această comisie.
Cum spuneam, inducerea în eroare a opiniei publice și eventual luarea unor decizii bazându-ne pe cifre eronate poate să constituie și o faptă penală, și atunci Parchetul ar putea să se sesizeze. Eu nu sunt procuror, dar, în momentul în care vor exista declarații scrise și semnate de cei care au spus acestelucruri, și se vor verifica datele la minister sau la alte instituții, procurorii pot să dea o anumite încadrare și să cheme persoanele responsabile”, a adăugat reprezentantul României la OMS. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă