Alexandru Rafila, despre vaccinul AstraZeneca: În opinia mea este un vaccin bun și sigur

1 lună in urmă 2

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, afirmă că vaccinul AstraZeneca este un vaccin „bun și sigur” dar că atunci când apar suspiciuni în legătură cu un lot, acesta trebuie suspendat până se clarifică situația.

„Proporția de persoane care a suferit probleme de sănătate nu este mai mare față de populația care nu a fost vaccinată. Când apare o suspiciune lotul este oprit de la vaccinare. Opinia mea este că e un vaccin bun si sigur, dar nu putem să luăm lucrurile ca atare decât când o autoritate competentă își spune opinia”, susține Rafila.

Acesta a precizat că s-a uitat peste cifre, iar vaccinul pare a fi „sigur”.

„Uitându-mă pe cifre văd că este un vaccin sigur, dar situații speciale din anumite țări trebuie luate în considerare. Un lot la care apare o suspiciune este suspendat de la adminstrare până când se clarifică”, mai susține acesta. 

România a decis să continue vaccinarea cu AstraZeneca, însă a suspendat imunizarea cu lotul de vaccin ABV2856, pentru care Italia a semnalat probleme.

Citește și Reacția companiei AstraZeneca, după „îngrijorările” referitoare la vaccin: Nu există dovada unui risc crescut de tromboze

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă