Alexandru Rafila, despre pericolul uriaș reprezentat de antivirale. Ce pacienți nu au voie să primească sub nicio formă acest tratament

1 săptămână in urmă 12

În cursul serii de joi, ministrul Sănătății a venit cu mai multe precizări legate de utilizarea tratamentelor cu antivirale în rândul pacienților infectați cu Covid-19. Din fericire, aceste medicamente au oferit speranțe noi pentru unele persoane, în timp ce altora le este interzis. Ca orice medicament, antiviralele au atât avantaje, cât și dezavanataje în raport cu efectele adverse asupra sănătății. Astfel, Alexandru Rafila a enumerat o parte dintre cele mai importante aspecte în acest sens.

Cum acționează antiviralele în lupta cu Covid-19

Medicul Alexandru Rafila a explicat, ieri seară, în direct, că tratamentul cu antivirale este toxic, având în vedere modul în care acționează în organism. Mai exact, acesta are rolul să oprească multiplicarea naturală a virusului, ceea ce produce toxicitate în organism.

Ministrul Sănătății a tras un semnal de alarmă privind riscurile administrării favipiravirului femeilor însărcinate, riscând astfel provocarea unui avort sau dezvoltarea malformațiilor la nivelul fătului. Astfel, acest medicament este de evitat în cazul unor astfel de categorii de pacienți.

Medicația antivirală este o medicație toxică, pentru că virusul se multiplică utilizând mecanismele ceulelor umane. Când vrei să oprești virusul să se multiplice, oprești din funcționarea normală și celulele umane. Din cauza asta, medicația antivirală este toxică.

Este indicat că favipiravirul să se administreze sub supravegherea medicului deoarece pot fi efecte adverse. Afectează celulele seminale la bărbați şi ovulele la femei sau afectează sarcina. Există riscul că bebelușul să se nască cu malformații majore sau să se producă un avort. Se recomandă să nu fie utilizat la femeile gravide”, a spus Alexandru Rafila la Romania Tv.

Ce beneficii au antiviralele Molnupiravir și Paxlovid

Potrivit ministrului Sănătății, în cazul a două antivirale, perspectivele medicale sunt mai îmbucurătoare. Astfel, atât Molnupiravir, cât și Paxlovid, pot reduce complicațiile și decesul, ele fiind special produse împotriva infecției cu Covid-19. De asemenea, medicul susține că două antivirale lăudate de diverse persoane din domeniul medical, mai exact, Ivermectina și Arbidol, nu pot fi autorizate în România, întrucât nu există studii științifice care să demonstreze eficiența lor.

„Molnupiravir şi Paxlovid au efecte adverse mai mici decât Favipiravirul, pentru că sunt medicamente mai noi și au fost produse pentru infecția cu coronavirus. Spre deosebire de favipiravir care nu reduce complicațiile și decesul, celelalte două reduc decesul și complicațiile.

Referitor la Arbidol şi Ivermectină, nu pot fi autorizate în România pentru că nu există niciun studiu stiinţific care să valideze utilizarea lor. Arbidolul este un medicament vechi, rusesc, care se folosea împotriva gripei. Are efecte adverse mai mici decât favipiravirul”, a mai explicat Rafila, potrivit sursei citate.

Vă reamintim că în urmă cu două zile, profesorul Rafila s-a aflat în vizită la spitalul din Constanța, acolo unde a oferit mai multe informații legate de evoluția valului cinci al pandemiei. În cadrul unei conferințe de presă, medicul a avertizat asupra creșterii rapide a infectărilor, România înregistrând printre cele mai mari creșteri ale cazurilor cu Omicron din Europa.

 

 

The post Alexandru Rafila, despre pericolul uriaș reprezentat de antivirale. Ce pacienți nu au voie să primească sub nicio formă acest tratament appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă