Alexandru Rafila: „Cei care au probleme cu coagularea sângelui, să evite vaccinul Astra/Zenaca”

1 lună in urmă 2

 „Cei care au probleme cu coagularea sângelui, să evite vaccinul Astra/Zenaca”Alexandru Rafila: „Cei care au probleme cu coagularea sângelui, să evite vaccinul Astra/Zenaca”

Alexandru Rafila afirmă că administrarea serului de la Astra Zeneca poate fi "limitată" la persoanele care au tulburări de coagulare. 

LUNI, 22 MARTIE 2021, 21:47

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

Medicul Alexandru Rafila consideră că administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford nu trebuie oprită în urma cazurilor de tromboze semnalate recent de Germania.

El afirmă că administrarea serului poate fi "limitată" la persoanele care au tulburări de coagulare. Rafila adaugă că nu recomandă preventiv terapie anticoagulantă celor care primesc acest ser, deoarece o astfel de terapie este, la rândul ei, "riscantă".

„În mod evident, monitorizarea efectelor adverae ale unui vaccin este esenţială, faptul că autorităţile germane nu exclud legătura între apariţia unor tromboze - e adevărat puţine, şapte cazuri (...) - arată seriozitatea sistemului de sănătate din Germania şi din Uniunea Europeană, dar asta nu înseamnă că trebuie să opreşti vaccinarea. Studiul este importat şi, dacă există persoane care au diverse coagulopatii, adică boli legate de coagulare, probabil că la aceste persoane într-adevăr trebuie limitată administrarea acestui vaccin, dar asta nu înseamnă că vaccinul nu este bun, dimpotrivă, am văzut rezultate remarcabile în studiile făcute pe 32.000 de persoane”, a declarat Alexandru Rafila, luni seară, la un post TV.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă