Alexandru Rafila ar accepta să funcţia de ministru al Sănătăţii. Primele măsuri anunţate

3 săptămâni in urmă 19

Alexandru Rafila, deputat PSD şi reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a anunţat, la Digi24, că ar accepta funcția de ministru al Sănătății dacă i se va propune şi a anunţat primele măsuri care le va lua în criza pandemiei de COVID.

„Rămâne să vedem care va fi negocierea. Probabil voi accepta funcţia”, a declarat Alexandru Rafila, fiind întrebat dacă ar accepta să preia portofoliul Sănătăţii în urma unei alianţe de guvernare PNL-PSD. „În primul rând eu am fost destul de vocal şi am dat si multe sfaturi, solutii, iar în momentul în care refuzi o astel de poziţie rezulta că nu eşti serios”, a adăugat Alexandru Rafila.

Acesta a enumerat și care ar fi principalele măsuri pe care le-ar lua din funcţia de ministru al Sănătăţii. „Avem o problemă sesizată şi de OMS. Oamenii se prezintă târziu la medic, după ce se infectează. Trebuie să scădem presiunea pe spitale”, spune Rafila. Potrivit acestuia, medicii de familie ar trebui să poată prescrie antivirale, astfel încât oamenii să poată să fie trataţi în stadii incipiente. Pacienţii să poată beneficia de un pachet de investigaţii şi tratament adecvat, spune Rafila.

De asemenea, o măsură necesară ar fi creşterea vaccinării în rândul persoanelor vulnerabile. „Persoanele cele mai vulnerabile sunt cel mai puţin vaccinate. Doar 21% din dei de peste 80 de ani sunt vaccinaţi”, a punctat Alexandru Rafila.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă