Alexandru Rafila, anunț important pentru toți românii. Mesajul transmis de ministrul Sănătății

3 săptămâni in urmă 19

Anul 2022 a început, iar restricțiile privind Coronavirus nu s-au terminat. Deși restricțiile pentru sărbători au fost mai relaxate, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila declară că pandemia încă nu a trecut, iar românii trebuie să respecte regulile, în continuare. Ce a transmis ministrul la început de an, pentru români aflăm în articolul următor!

Alexandru Rafila, despre situația actuală din România privind pandemia

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a făcut primul anunţ din acest an. Rafila încearcă să le deschidă românilor ochii mai mult și îi atenționează că pandemia nu a trecut, iar virusul încă este printre noi.  Testarea trebuie încă făcută cât de des se poate, atât pentru persoanele vaccinate, dar mai ales pentru cele nevaccinate.

Vaccinarea şi purtarea măştii de protecţie rămân în continuare principalele metode pe care românii trebuie să le îndeplinească pentru a opri virusul să se răspândească. Între timp, ministrul Sănătăţii dă asigurări că se pune accent pe prevenţie şi tratarea în ambulatoriu pentru că spitalele să nu fie copleşite.

România se pregătește pentru valul cinci, iar oamenii ar trebui să se gândească bine la sănătatea lor și a celor din jurul lor. Ministrul Rafila încearcă prin mesajul transmis către români să îi facă să conștientizeze că, doar prin vaccinare și respectarea regulilor de distanțare socială și purtarea măștii, se va putea trece mai ușor prin valul cinci.

„Noi ne pregătim din punct de vedere al testării. Aţi văzut, asistenţa medicală ambulatorie, la medicul de familie sau în centre de evaluare, extinderea capacităţii spitaliceşti, în general şi pentru secţiile de Terapie Intensivă, medicaţia. Măsurile de sănătate publică sunt foarte importante. În mod evident, vaccinarea, mai ales pentru categoriile de risc, rămâne extrem de importantă.” declara ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în interviul acordat la început de an 2022.

Ministrul Sănătății și mesajul său pentru români

„Ştiţi ce o să fie foarte important pentru toată lumea? Utilizarea corectă a măștii în perioada următoare în spațiile închise, dar și în spațiile deschise, acolo unde există o oarecare aglomerație. Trebuie să purtăm cu foarte mare atenție masca, pentru că acestă barieră, până la urmă, poată să stopeze transmiterea”, a declarat Alexandru Rafila.

Medicii se tem de valul cinci care va apărea în România, de aceea, autoritățile încerca să mențină o oarecare ordine privind restricțiile. Ministrul Sănătății a ținut să menționeze că purtarea corect a măștii în spațiile închise și regulile de distanțare socială vor ajuta să stopeze răspândirea virusului într-o mare parte. Vaccinarea trebuie să continue și să devină o prioritate pentru România, doar așa putem trece mai ușor prin valurile următoare.

The post Alexandru Rafila, anunț important pentru toți românii. Mesajul transmis de ministrul Sănătății appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă