Alexandru Nazare: „Este un buget al relansării, este un buget robust, realist care ne aduce pe traiectul de creştere a economiei"

3 săptămâni in urmă 1

Ministrul Finanțelor - Alexandru NazareMinistrul Finanțelor - Alexandru Nazare

Ministrul Finanţelor - Alexandru Năzare descrie bugetul pentru anul 2021 ca fiind unul al relansării, un buget robust, realist care ”ne aduce pe traiectul de creştere a economiei”.

VINERI, 12 FEBRUARIE 2021, 00:05

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

"Venitul în România ca ţară nou stat membru şi în nişte condiţii, dată fiind criza economică şi pandemică, nu pot să zic altceva că nu este nici pe departe de un venit în media europeană, deci nu vorbim nici de un venit în media noilor state estice. Cu toate acestea premisele pe care le avem de creştere şi de relansare a economiei reprezintă baze bune pentu revenirea României pe un traiect sustenabil ceea ce va însemna şi prosperitate.

Pentru anumiţi oameni un venit bun poate să însemne mii de euro, pentru alţii o creştere cu o 100 de euro poate să însemne foarte mult, depinde de categoria socială despre care discutăm, despre aşteptările fiecăruia.

Este un buget al relansării, este un buget robust, realist care ne aduce pe traiectul de creştere a economiei", a spus ministrul Finanţelor la un post TV.

„Deficitul bugetar la care am ajuns necesită clar ajusări că am ajuns la aproape 10% în contextul pandemiei, 9.8% în anul trecut. Ca atare, evident, această ajustare ne-am promis să o facem suficient de mare şi credibilă, fără să umblăm la anumite zone care ar putea să pericliteze relansarea. Fără să umblăm la investiţii", a mai spus Alexandru Nazare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă