Alexandru Muraru, consilier al lui Florin Cîțu, atacuri la adresa USR-PLUS: „Dacian Cioloș a încercat, în mod perfid, atragerea președintelui Iohannis în criza coaliției, cu intenția de a-l face ulterior responsabil pentru evoluția lucrurilor”

1 lună in urmă 22

Deputat PNL și consilier al premierului pe probleme de xenofobie și antisemitism, Alexandru Muraru atacă USR-PLUS pentru rolul său în criza politică, se arată într-un comunicat de presă transmis de liberal.

Deputatul susține că USR-PLUS este vinovat pentru criza politică și că președintele a procedat corect când a refuzat dialogul cu el.

Acesta mai spune că, prin asocierea cu partidul AUR, USR-PLUS lezează interesele electoratului lor și aruncă în derizoriu valorile și principiile democratice.

Redăm mai jos comunicatul integral:

Criza în care se află coaliția de guvernare, provocată de modul defectuos și total neinstituțional al partenerilor de la USR-PLUS de a înțelege funcționarea Guvernului și mai ales prioritățile și modernizarea României, a scos la iveală intenția liderilor USR-PLUS.

Aceștia au devoalat, în cursul zilei de ieri, planul prin care se urmărea mutarea confruntărilor la Palatul Cotroceni. Dacian Cioloș a încercat, în mod perfid, atragerea președintelui Iohannis în criza coaliției, cu intenția de a-l face ulterior responsabil pentru evoluția lucrurilor.

Practic, prin refuzul de a le răspunde și de a dialoga cu ei, președintele Klaus Iohannis a refuzat să dialogheze cu cei care au pornit un proiect politic tocmai cu extremiștii împotriva cărora se crease în parlament un cordon de siguranță. Izolarea AUR a fost o realitate la care au aderat partidele parlamentare până în aceste zile. USR-PLUS a scos AUR din izolare, făcând posibilă o alianță contra naturii, incompatibilă cu statutul USR-PLUS și cu apartenența lor la proiectele euro-atlantice în care este implicată România.

Din păcate, Dacian Cioloș și Dan Barna nu au înțeles mesajul președintelui Iohannis: când colaborați cu extremiștii, s-a încheiat orice dialog cu șeful statului. Valorile nu sunt negociabile! Linia roșie – care înseamnă atacarea democrației, negarea diversității, a toleranței, a libertăților civile, a minorităților etnice și religioase, ultragierea memoriei victimelor Holocaustului, promovarea și reabilitarea criminalilor de război, utilizarea violenței politice și simbolice – nu poate fi trecută!

Prin ceea ce au făcut, liderii USR-PLUS nu numai că au produs o iremediabilă lezare a intereselor electoratului, dar au arătat că nu au limite atunci când intereselor lor politice o cer. Există lucruri care pur și simplu nu pot fi făcute în politică! Un proiect politic cu AUR înseamnă aruncarea în derizoriu a valorilor și principiilor democratice, dar mai ales crearea premiselor pentru a răsturna un guvern democratic pro-european cu ajutorul unui partid extremist, antisemit. Nimeni nu poate ști cu adevărat care este, de fapt, planul următor al cooperării dintre USR-PLUS și AUR. Este posibil ca acesta să includă o colaborare mai lungă, eventual un proiect de guvernare.

Orice cancelarie occidentală știe ce înseamnă alianța cu un partid de factură neofascistă, extremist, xenofob antisemit. Liderii USR-PLUS trebuie să fie conștienți că această mișcare politică îi va izola pe plan internațional, iar ambasadele occidentale de la București îi vor privi ca și pe noii lor parteneri, adică cu reținere, răceală și chiar cu refuzul de a dialoga.

Context

După ce Florin Cîțu l-a remaniat pe ministrul justiției, Stelian Ion, invocând un șantaj politic, USR-PLUS a depus o moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern, alături de AUR. Stelian Ion spune că remanierea sa este cauzată de concursurile organizate pentru pozițiile de conducere ale parchetelor, nu de avizarea ordonanței pentru proiectul „Anghel Saligny”, după cum a argumentat Florin Cîțu. După această remaniere, liderii Coaliției nu au reușit să ajungă la un consens pentru a rămâne în aceeași formulă de guvernare. USR-PLUS a declarat că a retras încrederea lui Florin Cîțu și că vor continua guvernarea în Coaliție numai dacă el demisionează din fruntea Guvernului.

Sursa foto: Facebook / Florin Citu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă