Alexandru Maxim cunoaște rețeta succesului cu Germania: „Dacă vom face asta, vom obține un rezultat pozitiv”

1 lună in urmă 3

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 martie 2021, 12:05 / Actualizat sambata, 27 martie 2021 12:15

Alexandru Maxim (30 de ani), mijlocașul echipei naționale, a susținut o conferință de presă înainte de meciul contra Germaniei, în a doua etapă din preliminariile CM 2022.

Alexandru Maxim este încrezător că echipa națională poate scoate un rezultat pozitiv cu selecționata Germaniei. Mijlocașul a declarat că România s-a pregătit pentru orice scenariu și speră ca la final echipa să obțină cel puțin un punct cu vedetele pregătite de Joachim Low.

Alexandru Maxim: „Atunci când vorbim de faza defensivă, vorbim de întreaga echipă”

„Când vorbim de atuu, cred că ar fi bine să ne referim la echipa națională a României. Noi, ca echipă, va trebui să facem un meci foarte bun, aproape perfect pentru a obține un rezultat pozitiv. Sunt pregătit să mă aflu pe teren, iar dacă voi juca, voi face tot posibilul ca echipa națională să câștige acest meci. Referitor la numărul 10, este o onoare să îmbraci tricoul României, indiferent de numărul pe care îl porți.

Din punct de vedere tactic va trebui să facem un meci aproape perfect, e o echipă căruia îi place posesia, va trebui să le oferim cât mai puține spații și trebuie să facem un meci foarte bun și din punct de vedere defensiv. Și când zic asta, nu mă refer la cei patru de pe linia de fund, ci la toți 11. Atunci când vorbim de faza defensivă, vorbim de întreaga echipă” a declarat Maxim la conferința de presă.

Alexandru Maxim: „Dacă vom face un meci bun din punct de vedere tactic, dacă vom fi inteligenți, vom putea obține un rezultat pozitiv”

„Cred că jucătorii din atacul Germaniei au o calitate în plus față de cei din Macedonia, cu tot respectul pentru ei. Va trebui să facem un meci aproape perfect și să le oferim cât mai puține spații, dar fiecare meci e diferit. Dacă vom face un meci bun din punct de vedere tactic, dacă vom fi inteligenți, vom putea obține un rezultat pozitiv.

Îi respectăm, dar până începe meciul. Pe teren va trebui să avem curaj. Nu plecăm de la premiza că vom pierde acest meci. Cred că dacă ne dorim să obținem un rezultat pozitiv trebuie să gândim pozitiv și trebuie să mergem la stadion cu gândul să câștigăm acest meci. Jucăm împotriva unei echipe foarte puternice și consider că va fi dificil dacă mergem să obține doar un punct sau să ne apărăm. Sunt convins că avem calitatea necesară de a le pune probleme pentru că și ei pot face greșeli când nu sunt în posesia mingii”, a mai spus mijlocașul naționalei.

Ar fi o onoare să marchez în poarta lui Manuel Neuer

Alexandru Maxim

Alexandru Maxim a fost întrebat la conferința de presă și despre jucătorul lui Bayern Munchen, Joshua Kimmich, unul dintre cei mai în formă fotbaliști din lotul lui Hans Flick: „Nu cred că trebuie să ne concentrăm doar asupra unui anumit jucător de la naționala Germaniei. El este un jucător în formă, important și se află în angrenajul echipei Germaniei. Însă, cu toții ne concentrăm cum să oprim întreaga echipă, nu doar un jucător”.

Suntem pregătiți pentru orice scenariu. Sper să gândim pozitiv și că putem întoarce meciul indiferent de rezultatul care va fi pe teren. Trebuie să jucăm 90-95 de minute și știm foarte bine că echipa Germaniei este renumită din acest punct de vedere. Va trebui să fim concentrați pe întreaga partidă pentru a scoate un rezultat pozitiv.

Alexandru Maxim

VIDEO. Răzvan Marin e optimist: „Cred că putem scoate un rezultat pozitiv și cu Germania”

Citește și alte știri despre echipa națională:

Hai, albaștrii! » Ne întoarcem în anii '90: decizie inedită la „națională”

Bine că nu joacă salariile! » Diferențe uriașe între „Die Mannschaft” și „tricolorii” lui Mirel Rădoi

Playtech: Simona Halep a făcut SPECTACOL aseară. Sportiva noastră a reușit o performanță de invidiat


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă