Alexandru Kocsis-Cristea: Noapte bună, penele. A capitulat inexplicabil în faţa lui Iohannis, politician mediocru și meschin - Când demisionează din PNL

1 săptămână in urmă 17

Deputatul Alexandru Kocsis-Cristea Deputatul Alexandru Kocsis-Cristea

Deputatul fost liberal Alexandru Kocsis-Cristea a anunţat că cei 17 liberali care s-au dezafiliat  de la grupul parlamentar al PNL vor demisiona marți, oficial, din PNL. Aceștia au lipsit de la şedinţa de luni a BPN al PNL în care s-a fost votat lista miniştrilor liberali în noul Executiv format alături de PSD și UDMR.

LUNI, 22 NOIEMBRIE 2021, 19:50

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

„Mâine, alături de ceilalţi 16 colegi care şi-au păstrat coloana dreaptă până la capăt, indiferent de câte presiuni s-au făcut asupra lor, îmi voi da demisia din PNL. Marele Partid Naţional Liberal, cel care a trecut peste Războiul de Independenţă, două Războaie Mondiale şi peste urgia comunistă, a capitulat în mod inexplicabil în faţa lui Klaus Iohannis, un politician mediocru şi meschin care ne-a păcălit pe toţi”, a anunțat deputatul Alexandru Kocsis-Cristea, într-un mesaj pe Facebook.

„Să știți că am sperat până în ultima clipă. Nu doar eu, ci toți cei 17 colegi liberali care ne-am dezafiliat, în semn de protest, din grupul parlamentar al PNL.

Chiar am sperat că se vor trezi în al doisprezecelea ceas și vor spune NU acestei cârdășii cu PSD.

La începutul lunii octombrie am fost 40 de parlamentari din PNL care am semnat scrisoarea deschisă prin care ceream renunțarea la orice discuție cu PSD și refacerea de urgență a coaliției de dreapta. După ce apelul nostru a fost ignorat, 17 dintre cei 40 am mers mai departe și ne-am dat demisia din grupul parlamentar. 23 au format un grup distinct care susținea că soluția este opoziția din interiorul PNL”, a transmis Kocsis-Cristea.

Deputatul a vorbit și despre votul dat de PNL pe lista celor care vor fi în guvernul condus de Nicolae Ciucă, alături de PSD și UDMR.

„Astăzi a avut loc votul decisiv pentru programul politic comun cu PSD. Au fost 29 de voturi pentru, 10 împotrivă, 9 abțineri și 17 absenți.

Dintre absenți, unii au trimis epistole către BPN atacându-l pe Florin Cîțu, simple piruete de imagine fără finalitate. Singurul act prin care se puteau opune cu adevărat ar fi fost VOTUL ÎMPOTRIVĂ. Nu au făcut-o. Aceasta este dovada clară că, în acest moment, nu se poate face nicio opoziție din interitoriul PNL”, a conchis deputatul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă