Alexandru Dedu: ”Dacă pentru a ajunge la JO trebuie să schimbăm banca tehnică, schimbăm!”

2 luni in urmă 16

Președintele FR Handbal, Alexandru Dedu a vorbit cu cei de la Sports Net despre parcursul echipei naționale la Euro 2020, despre viitorul băncii tehnice, dar și despre viitorul handbalului românesc. Se declară foarte mulțumit de felul cum a gestionat federația pe vremea acestei pandemii.

"Mi-ar fi plăcut să fim între primele 8 echipe la Euro. Locul 12 nu mă satisface. Pe mine, ca om de handbal, fluctuațiile la nivelul jocului m-au deranjat. În cele 6 meciuri, nu știu dacă a fost un meci cap la cap în care mi-a plăcut echipa noastră. Contează uneori și cum pierzi, iar eu sunt deranjat de acest non-combat", a declarat Alexandru Dedu.

România nu a avut nici măcar un meci de pregătire înainte de Euro, antrenorii nu au văzut la lucru echipa nici măcar într-un amical. Dedu se apără. "Am avut planificat Trofeul Carpați, meciuri amicale cu Spania, Austria, Ungaria, Serbia. S-a întâmplat să nu putem ajunge noi, ori să se întâmple ceva terț. Noi eram pregătiți din toate punctele de vedere, bilete de avion, cazări", a spus Dedu.

Alexandru Dedu

Alexandru Dedu

Situația antrenorilor va fi hotărâtă de Comisia Tehnică

Bogdan Burcea și Robert Licu, antrenorii echipei naționale a României, și-au terminat contractele cu Federația. Viitorul lor va fi discutat "în a doua săptămână a lunii ianuarie, după ce se decantează lucrurile, după ce ne liniștim emoțional, vom face o ședionță tehnică și vom face planificarea pentru abordarea turneului de calificare la Jocurile Olimpice. Banca tehnică este doar o parte dintr-un puzzle. Eu voi vorbi mereu despre echipa națională...dacă se consideră că una dintre măsurile care trebuiesc luate pentru a ajunge la JO este să schimbăm banca tehnică, schimbăm! Dar nu este un lucru singular, nu acolo se rezumă lucrurile. Trebuie să ne obișnuim să vorbim despre echipa națională, nu despre Dedu, Vărzaru, Ryde, Burcea", a explicat Dedu.

Șeful FRH a vorbit și despre cauzele pentru care a lipsit din Danemarca, de lângă echipa națională. "Mi-am dorit să ajung acolo în ziua primului meci și, în funcție de ce realități erau în România, voiam să vin în țară, să mă duc înapoi în Danemarca și tot așa. Dacă aș fi ajuns în Danemarca, aș fi avut două soluții. Prima: intram în carantină în zona roșie cu echipa și, odată ce aș fi intrat acolo, nu mai puteam ieși Și ar fi trebuit să stau permanent lângă echipă, iar eu nu puteam să-mi permit să fac asta pentru două săptămâni, pentru că am multe lucruri de făcut și, ca președinte, trebuie să fiu în multe locuri. Iar cea de-a doua, să fiu în zona VIP, în zona galbenă, în care nu aș fi avut nici o tangență cu echipa. Ori exact acesta este rolul președintelui la o competiție majoră: să-și facă treaba ca președinte, dar trebuie să aibă și contact cu staff-ul și cu jucătoarele, iar acest lucru nu s-ar fi putut în Danemarca".

Granzii handbalului feminin, aproape de colaps! Situație dramatică și la Vâlcea: SCM e prinsă în mijlocul scandalului politic, jucătoarele încep să pleceRadu Voina: „Vor să-l lucreze pe Burcea! Federația e în spate. Viitorul antrenor e pregătit”

ULTIMA ORĂ! Vlad Voiculescu renunță la funcție. Cine e noua propunere a USR-Plus

Libertatea

Playtech: Gigi Becali i-a dat soției 30.000 de euro pentru shopping. Replica ei l-a șocat, pur și simplu. Femeia e GENIALĂ!
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă