Alexandru Cumpănaşu, contracte de 10 milioane de lei cu Ministerul Educaţiei

1 lună in urmă 62

Alexandru Cumpănaşu a făcut contracte de 10 milioane de lei cu Ministerul Educaţiei în ultimii trei ani. Ultimul contract este în valoare de 4 milioane de lei, sumă pentru care Asociaţia unchiului Alexandrei Măceşanu trebuie să construiască un „sistem de management al calităţii pentru Ministerul Educaţieie şi structurile subordonate”.

Alexandru Cumpănasu, contracte de milioane de lei cu Ministerul Educaţiei

Potrivit documentelor consultate de newsweek.ro, Ministerul Educației a fost de acord să plătească 4 milioane de lei (o parte din fonduri europene) pentru: „o analiză a bunelor practici la nivel european în ceea ce privește sistemele și instrumentele de management al calității în educație, o conferință de bune practici în implementarea sistemului de management al calității-CAF, un ghid de bune practici în implementarea sistemului de management al calității-CAF, 10 sesiuni de formare organizate cu 200 de persoane din MEN”.

Alexandru Cumpănașu a precizat pentru sursa citată că este întârziat din vina Ministerului Educației și că s-a făcut, în doi ani, o singură rambursare finaciară.

„Un sistem de management al calității presupune reguli interne, proceduri operaționale care sunt foarte necesare în Ministerul Educației unde domneșțe haosul atunci când e vorba de a căuta un document, spre exemplu.

Am livrat o serie de proceduri privind managementul calității și al transparenței, am livrat o serie de analize comparative”, a spus unchiul Alexandrei Cumpănaşu.

Citeşte şi Înregistrare halucinantă cu Alexandru Cumpănaşu. Se supăra pe victime, după ce încerca să le seducă: „Te iubesc ca o cumpănaşă!” – AUDIO

În ultimii trei ani, Asociația pentru Implementarea Democrației a mai încheiat alte 2 contracte cu Ministerul Educației.

Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza (APAIC) și Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) au câștigat un proiect care urmărește „creșterea capacității instituționale a MEC de aplicare a normelor, mecanismelor și procedurilor în materie de etică, integritate și anticorupție la nivelul activității sale manageriale și administrative.”

Valoarea proiectului a fost de 4,8 milioane de lei. Durata a fost de 18 luni, iar contractul a fost semnat în 28 martie 2019. Buget alocat: 4.892.870,30 lei, din care: 4 milioane bani europeni, iar restul de 800 de mii sunt finanțare din bugetul Ministerului Educației. Beneficiarul proiectului este tot Ministerul Educației.

Cumpănașu urmează să îi facă plângere la DNA lui Sorin Cîmpeanu, ministru actual al Educației, pentru că nu i s-ar fi rambursat niciun leu din protiect.

Alexandru Cumpănașu mai este implicat într-un alt proiect pe care îl derulează prin Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) pentru Ministerul Educației. Partenerul lui Cumpănașu este Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI). Valoarea proiectului este de 2.735.642 lei, din care 1.502.133.84 lei buget MEC.

Proiectul se numește „Noi perspective în educație” și urmărește „Optimizarea și creșterea calității serviciilor oferite de administrația publică din domeniul educației, prin crearea unui cadru normativ predictibil și stabil și prin dezvoltarea unei politici publice bazată pe orientările strategice în învățământul preuniversitar și universitar la orizontul 2030”.
Președintele Iohannis are un proiect similar numit „România educată”.

Citeşte şi Alexandru Cumpănaşu, pe TikTok: „Au ajuns profesoarele care la 14 ani făceau sex cu mine să dea lecţii de moralitate?”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă