Alex Ioniță, Takayuki Seto și Kehinde Fatai pregătesc apelul: „Nu eram mulțumit nici cu o mustrare!” Prima reacție a avocatului jucătorilor Astrei

1 lună in urmă 19

Paul Mincu, avocatul care i-a reprezentat pe Takayuki Seto și pe Kehinde Fatai, a oferit o primă reacție după ce ANAD a decis suspendarea celor trei cu minimum opt luni. Reprezentantul jucătorilor Astrei spune că va face apel.

Alex Ioniță, Takayuki Seto și Kehinde Fatai au primit pedepsele în cazul de dopaj în care cei trei jucători ai Astrei au fost implicați din toamna trecută. ANAD a hotărât ca Seto să fie suspendat pentru opt luni, în timp ce Ioniță și Fatai să primească un an de suspendare.

Decizia luată în cazul celor trei este dată în primă instanță, iar acestea vor avea dreptul la apel, drept pe care îl vor exercita, după spusele avocatului Paul Mincu.

Alex Ioniță, Takayuki Seto și Kehinde Fatai pregătesc apelul: „Nu eram mulțumit nici cu o mustrare” Prima reacție a avocatului jucătorilor Astrei

„Investigația a fost finalizată de ANAD și trimisă comisiei de audiere pentru pronunțarea unei sancțiuni. A fost constituit în data de 30 decembrie. De ce s-a întârziat atât de mult? Pentru că nu exstau probe la dosar, ăsta este răspunsul și este foarte simplu.

Decizia a fost luată cu două voturi pentru sancțiunile pe care le cunoașteți și două voturi pentru alte sancțiuni. E o opinie separată pe care nu o cunoaștem. Nu avem de unde să știm. E posibil ca opinia separată să fie pentru niște sancțiuni mai mari sau pentru achitarea celor trei sportivi.

Vă dați seama, noi pregătim apelul, așteptăm decizia motivată a Comisiei de audiere de la ANAF, sper să o primim cât mai repede Dacă și procedura de apel se va prelungi, ne vom trezi în situația în care să expire suspendarea dată de prima comisie și noi să ne judecăm. Am sperat ca acest apel să fie soluționat într-un termen de 2-3 săptămâni.

Eu sper să nu rămână aceste suspendări. Eu nu eram mulțumit nici cu o mustrare, pentru că ar fi însemnat să se constate că ei sunt vinovați. Eu, care cunosc foarte bine dovezile, am apărat poziția lui Ioniță în fața comisiei de audiere și după ce nu l-am mai reprezentat.

Mi-am dat seama tot timpul că Ioniță a făcut o mărturie a unor lucruri pe care nici el nu le credea. Am crezut tot timpul că el, săracul, a mărturisit ce i s-a spus să mărturisească”, a spus Mincu, la Liga DigiSport.

Sancțiunile dictate de ANAD în cazul fotbaliștilor Astrei acuzați de dopaj

Cei trei jucători erau deja suspendați de ANAD de la sfârșitul lunii septembrie a anului 2020. Iată decizia dată de Agenția Națională Anti-Doping:

”Decide în baza art. 64 din Legea 227/2006 cu modificările și completările ulterioare, art. 10.6.1.1. cu referire la art. 4.2.2 fraza a doua și cu aplicarea art. 27.2 din Codul Mondial Anti-Doping, ediția 2021, și a Ordinului nr. 180/2020 al președintelui ANAD, privind aprobarea Listei interzise pentru anul 2021: ”Metode specifice pentru anul 2021” interzise permanent:

-Suspendă din activitatea sportivă pe sportivii Fatai Kehinde Feyi și Ioniță Alexandru pe câte o perioadă de 1 an pentru abaterile prevăzute din art. 2, alin. 2, lit. b) din Legea 227/2006, de la data prezentei

-Suspendă din activitatea sportivă pe sportivul Seto Takayuki pe o perioadă de 8 luni pentru abaterea prevăzută de art. 2, alin. 2, lit. b) din Legea 227/2006, de la data prezentei

-În baza art.60, alin. 7 din Legea 227/2006 deduce din perioada suspendării durata suspendării provizorii cu începere de la 30 septembrie 2020”, se arată în decizia ANAD.

The post Alex Ioniță, Takayuki Seto și Kehinde Fatai pregătesc apelul: „Nu eram mulțumit nici cu o mustrare!” Prima reacție a avocatului jucătorilor Astrei appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă