Alex Azar: „În cele din urmă, vaccinul anti-COVID-19 va fi precum administrarea serului gripal”

2 luni in urmă 10


Alex Azar, secretarul pentru Sănătate și Servicii Sociale din SUA, a declarat luni că scopul guvernului federal american este de a face ca administrarea vaccinurilor împotriva coronavirusului să fie asemănătoare cu cele care protejează împotriva gripei, scrie CNN.


Într-un interviu acordat Axios, Azar a spus că SUA distribuie peste 90 de milioane de vaccinuri pe an, care fac parte din programul Vaccinuri pentru copii al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite.


Prin urmare, guvernul federal american „vrea să facă astfel încât vaccinul anti-COVID-19 să fie administrat la fel de mult ca vaccinul gripal, pe cât posibil”.


Azar a prezis că ezitarea oamenilor în privința vaccinului va scădea, iar încrederea va crește în timp: „În ceea ce privește ezitarea vaccinului, am văzut niveluri crescute de încredere chiar și în ultima lună”, a adăugat el.


De asemenea, secretarul pentru Sănătate și Servicii Sociale din SUA a vorbit și despre cât de eficient este vaccinul anti-COVID-19.


În primul rând, datele sunt atât de excepționale pentru aceste vaccinuri - 94% plus eficacitate. În al doilea rând, avem acum o țară independentă, cu un organism de reglementare independent al vaccinului Pfizer, care spune că este sigur și eficient pentru utilizarea lor de către oameni.

Alex Azar:

Azar a mai spus că se așteaptă ca un vaccin anti-Covid-19 să fie disponibil pe scară largă în SUA până în al doilea trimestru al anului 2021 și că prevede să se revină la normalitate „datorită muncii incredibile a operației Warp Speed ​​și a acestor vaccinuri”.


Statele Unite ale Americii (SUA) au publicat luni calendarul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din întreaga țară.


Un număr de 20 de milioane de oameni urmează să primească serul anti-COVID-19 în decembrie, după ce FDA își va comunica acceptul definitiv pentru o autorizare a vaccinului în regim de urgenţă.


Foto: Epa


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă