ALERTĂ pentru noi măşti neconforme. Cum arată produsele retrase de la vânzare

2 săptămâni in urmă 1

„În urma verificărilor realizate conform tematicii naţionale de control care vizează măştile aflate la comercializare, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud Muntenia Prahova a trimis o notificare de produs neconform, din această categorie, către Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX. Ca urmare, acesta a validat o nouă alertă din partea României, a 26-a, în ceea ce priveşte măştile aflate la comercializare în ţările Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat al ANPC.

Măştile neconforme au fost deja retrase de la comercializare de către comisarii CRPC Prahova. Produsele au fost identificate într-unul dintre magazinele dintr-un lanţ comercial de retail.

Citeşte şi: Povestea lui Alfie, câinele care a murit după ce a înghiţit mai multe măşti medicinale

Reprezentanţii ANPC susţin că se află în permanentă alertă în ceea ce priveşte piaţa de bunuri şi servicii, mai ales cele necesare în această perioadă marcată de Covid-19.

ANPC îi avertizează încă o dată, pe această cale, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”, astfel încât ca actul comercial să se desfăşoare conform prevederilor legale, cu respectarea drepturilor consumatorilor.

Mai multe detalii despre măştile neconforme aflaţi pe site-ul RAPEX.

Aproximativ 32 de milioane de măşti neconforme au fost scoase temporar de pe piaţă de ANPC, în timp ce peste 725.000 au fost oprite definitiv de la comercializare. Au fost aplicate sancţiuni în valoare de 2,9 mil. lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor.

De asemenea, au fost aplicate 668 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2,9 mil. lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor și au fost emise 29 de decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte. ANPC a oprit temporar de la comercializare a circa 32 mil. măști, în valoare de 12 mil. lei, până la remedierea neconformităţilor constatate, iar 725.448 de măști au fost oprite definitiv de la comercializare.

Citeşte şi: Milioane de măşti neconforme au fost scoase de pe piaţă de ANPC. Alertă în România

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă