Alertă meteo ANM. Vremea se strică iar, când scăpăm de ploi în România

3 săptămâni in urmă 11

Nu scăpăm de frig și va ploua în toată țara. Precipitațiile se mențin și în zilele următoare. Anunțul făcut de meteorologii de la ANM.

Informații meteo ANM: Vreme instabilă și ploi

Începutul de weekend a adus vreme mai plăcută și doar spre seară norii se adună și vom avea nevoie de umbrelă în sud-vest. E posibil să mai cadă câțiva stropi din loc în loc și în restul țării. La munte, îndeosebi în Carpații Meridionali, precipitațiile vin sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar vântul o să scadă mai tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 16 grade Celsius. Vremea va continua să fie instabilă în majoritatea zonelor din teritoriu.

„Această masă de aer rece se va menţine şi în următoarele două zile, astfel că temperaturile vor fi modeste. Temperaturile minime vor fi pozitive în aproape toată ţara. Sisteme noroase vor traversa teritoriul ţării noastre şi vor determina apariţia ploilor în majorittatea regiunilor.

Este foarte probabil ca aceste ploi să determine şi cantităţi mai importante de apă, iar în zonele montane vom mai întâlni precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, a anunţat Elena Mateescu, meteolog ANM

Vremea în București pentru duminică și luni, 18 și 19 aprilie

A doua zi de weekend nu vine cu vești bune. Duminică se răcește, iar norii vor fi mulți și din când în când va ploua. Maxima zilei nu trece de 10 grade Celsius. Luni nu uitați umbrela acasă, căci va ploua destul de mult. Vom avea 12 grade Celsius în termometre.

Vremea la munte

La munte tot rece va fi. Pe seară și în noaptea de duminică apar precipitații mixte în masivele sudice și vestice, iar pe creste vântul va avea unele intensificări.

  • Sinaia – 8 grade
  • Predeal – 9 grade
  • Păltiniș – 6 grade
  • Stâna de Vale – 6 grade
Vești despre finalul de săptămână

Încheiem acest scurt interval cu vreme închisă și mult mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă. Temporar va mai ploua în cea mai mare parte a țării, iar la munte se vor semnala precipitații mixte. Vântul își va face simțită prezența în sudul și centrul teritoriului, dar și pe crestele montane. Temperaturile maxime pornesc de la 6 grade Celsius și se opresc la 14.

Ploile continuă luni

Luni sunt anunțate, de asemenea, ploi în jumătatea sud-estică a teritoriului, iar spre seară acestea vor cuprinde și restul zonelor. Pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură o să ningă și va fi viscol. În zonele joase așteptăm lapoviță. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 15 grade Celsius.

The post Alertă meteo ANM. Vremea se strică iar, când scăpăm de ploi în România appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă