Alertă meteo ANM. Vreme rea și ploi torențiale până duminică: care sunt zonele afectate

1 săptămână in urmă 16

ANM –  Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de vreme deosebit de rece, cu ploi torențiale și vânt puternic până duminică. Care sunt zonele de afectate de vremea rea.

Alertă meteo ANM de vreme rea și ploi torențiale

Pentru azi și mâine, meteorologii ANM au prognozat că întreaga regiune de nord-vest a țării se află sub o atenționare meteo de ploi abundente, unde cantitățile de apă vor depăși chiar și 70 de litri pe metrul pătrat. Avertizarea de vreme rea emisă de meteorologi este valabilă până duminică, ora 12:00.

„În intervalul menționat, local în vestul, nordul, centrul țării și la munte temporar va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

În regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade în care pe alocuri instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelii”, se anunță în avertizarea meteo emisă de ANM.

De asemenea, meteorologii au mai emis și o avertizare meteo tip cod portocaliu de ploi abundente, valabilă tot până duminică, ora 12:00. Avertizarea aceasta este pentru zona Carpaților Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, dar și în sudul Banatului, zone în care se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Alertă de vânt puternic în România

Nu în ultimul rând, o altă avertizare meteo emisă de ANM vizează un cod galben de vânt puternic. Avertizarea aceasta va fi în intervalul 18 septembrie, ora 02.00 – 18 septembrie, ora 20.00, interval în care vântul se va intensifica treptat în toate regiunile.

„În sudul, estul, centrul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte”, se mai indică în avertizarea meteo ANM.

Vremea la munte

Meteorologii ANM anunță că, din 17 septembrie valorile termice la munte vor fi tot mai scăzute de la o zi la alta, urmând să se atingă maxime
de doar 6 grade și valori minime în jur a 0 grade. Apoi, după data de 25 septembrie, temperatura la munte va mai crește ușor, ajungând la maxime în jurul a 10…12 grade și minime de 2…4 grade.

De asemenea, meteorologii mai anunță că local și temporar vor fi ploi pe tot parcursul săptămânii viitoare, iar probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse și cantități de apă însemnate va fi mai ridicată până în 18 septembrie.

The post Alertă meteo ANM. Vreme rea și ploi torențiale până duminică: care sunt zonele afectate appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă