Alertă maximă pentru șoferii români. Ce se întâmplă brusc cu vremea în țară, de acum e obligatoriu să ai cauciucuri de iarnă

2 săptămâni in urmă 10

Deși au fost temperaturi ridicate pentru perioada în care ne aflăm, asta nu înseamnă că iarna nu va veni. ANM anunță că vom avea parte de ceață și temperaturi din ce înce mai scăzute în următoarele săptămâni. Peste două săptămâni vom intra oficial în sezonul de iarnă, iar autoritățile locale se pregătesc de deszăpezire.

Iarna bate la ușă. Șoferii sunt obligați să-și schimbe cauciucurile

În timp ce ne bucurăm cu toții de vremea frumoasă de toamnă din întreaga țară, iarna ne pândește chiar după colț. De fapt, în anumite părți ale țării deja anis, deci cuaciucruile de ianră sunt deja o necesitate, dar și o obligativitate pentru toți șoferii.

Anvelopele de iarnă sau lanțurile sunt obligatorii pe majoritatea rutelor din Români, iar ca recomandare este în perioada 1 noiembrie – 31 martie a fiecărui an, conform unie propuneri legislative, dar s-a renunțat la ea. Cu toate astea, așa cum spuneam, în anumite zone din țară deja anins, deci cauciucurile de iarnă sunt obligatorii.

Anvelopele de iarnă asigură o tracțiune mai bună pe zăpadă, mâzgă și gheață. Se recomandă ca șoferii să folosească patru anvelope de iarnă potrivite, care să poarte simbolul de munte/copac de zăpadă și cu o bandă de rulare de cel puțin 3,5 mm. Acest lucru este valabil chiar dacă conduceți un vehicul cu tracțiune integrală.

Edilii sunt pregătiți. S-au alocat deja bugetele

Dacă în zonele în care a nins, precum în zona Transfăgărașan, s-a trecut deja la deszăpezirea carosabilului, în celelalte zone, unde nu a nins încă, edilii locali anunță pregătirile de iarnă. În acest sens s-au alocat și sumele la bugetele locale pentru viitorele deszăpeziri a carosabilului în orașe.

În același timp, conform responsabililor din Compania Naționale de Administrare a Infrastructurii, spun că s-au format deja comandamentele de iarnă. În aceste zile ama vut parte de temperaturi reltiv ridicate pentru luna noiembrie, dar asta nu va mai ține mult, după cum anunță și ANM.

La nivelul Capitalei, edilii de sector spun că sunt pregătiți și deja fac verificări la companiile de salubrizare dacă sunt sau nu pregătite pentru perioada de iarnă. Ciprian Ciucu a dat asigurări locuitorilor din Sectorul 6 că totul este pregătit de iarnă.

„Suntem pregătiţi, dacă e să ningă vor ieşi utilajele pe stradă. Avem 37 de sărăriţe, 12 pluguri, 11 încărcătoare frontale, 5 cisterne şi 3 minifreze la care se adaugă încă 10 utilaje ale ADP. Ca stocuri avem 5.000 de tone de sare şi 1200 de tone de ecotau. avem mobilizaţi 500 de oameni gata să intervină imediat.”, – Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Situația este mai mult decât delicată în cel mai mare sector al Bucureștiului, Sectorul 1, acolo unde scandalul dintre primarul Clotilde Armand și compania de salubrizare nu este nici pe departe încheiat. Conform unui calcul estimtiv ar trebui plătiți aproximativ 8 milioane de lei către compania de salubrizare pentru deszăpezirea sectorului în această iarnă. Clotilde Armand anunța că va semna contractul cu respectiva companie, dar rămâne de văzut dacă sumele vor fi aprobate.

The post Alertă maximă pentru șoferii români. Ce se întâmplă brusc cu vremea în țară, de acum e obligatoriu să ai cauciucuri de iarnă appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă