Alertă majoră: CICLON puternic lângă România. Vremea se schimbă radical – AVERTISMENT meteo

2 luni in urmă 35

 ciclon puternic lângă România Alertă majoră: ciclon puternic lângă România

Meteorologul Realitatea Plus, Elena Cordoneanu, a vorbit, joi dimineață, despre ciclonul din Marea Neagră, dar și despre zilele de foc și furtunile puternice care se anunță în România, în acest final de săptămână.

JOI, 12 AUGUST 2021, 10:59

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Ivancica Mihaela

,,Ciclonul acționează în Bazinul Estic. La noi, ciclonul nu se simte decât prin intensificările de vânt din Dobrogea. Vom avea ocazia să respirăm mai bine după ziua de astăzi. Astăzi, încă așteptăm 36-37 de grade Celsius, în Oltenia. Mâine, până în 33 de grade, adică o zi mai bună. Cel mai răcoare va fi prin nordul Moldovei. Se vor înregistra 33 de grade Celsius în Oltenia, iar la București, 31 de grade’’, a precizat meteorologul, la Realitatea PLUS.

Elena Cordoneanu anunță că se vor înregistra ploi puține, după amiaza, în zonele montane. De vineri, însă, temperatura începe din nou să crească.

,,La noi este senin. După amiaza, ca de obicei vara, se formează acești nori cumulonimbus, din care pot cădea averse, în special în zona de munte, în zona Meridionalilor și, răzleț, în celelalte regiuni, cel mai probabil în sudul țării. După ziua de mâine, temperatura începe să crească din nou. Săptămâna acesta nu vom ajunge la 36 de grade’’, a mai explicat specialistul.

În weekend, în zilele de sâmbată și duminică se vor înregistra până la 35 de grade Celsius. Luni se pot înregistra din nou 35-36 de grade Celsius, urmând ca de marți, vremea să intre într-un proces de răcorire, care va începe din nord, nord-vest și apoi și în restul țării.

,,Variații nu foarte mari, dar, în orice caz, pe un fond mai cumsecade. Ploile sunt puține, în special la munte, în Meridionali. O ploaie poate să facă probleme și izolat’’, a avertizat meteorologul Elena Cordoneanu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă