Alertă la Washington, după un incident de securitate la Capitoliu. O mașină a forțat bariera și a lovit doi polițiști

2 săptămâni in urmă 2

Clădirea Capitolului SUA este blocată după ce un vehicul a lovit, vineri, barierele de securitate din jurul complexului, rănind doi poliţişti, a relatat BBC. Poliția a transmis că un suspect se află în custodie, iar cei doi polițiști au fost duși la spital.

UPDATE ora 21:10 Șoferul care a lovit cu mașina bariera de securitate din fața Capitoliului, rănind doi ofițeri de poliție, a fost împușcat, a informat agenția Associated Press.

Cel puțin un polițist este în stare gravă, în timp ce șoferul este în stare critică.

Accidentul și împușcăturile s-au petrecut la un punct de control de lângă Capitoliu, în timp ce Congresul se afla într-o pauză.

UPDATE ora 21:00: Potrivit agenției Associated Press, au fost trase focuri de armă asupra atacatorului. El a fost arestat de forţele de ordine.


Străzile din jurul clădirii Capitoliului și clădirile de birouri ale Congresului au fost închise, poliția fiind prezentă la fața locului, „din cauza unei amenințări la adresa securității”, a informat agenția Reuters.

Un anunț făcut prin sistemul de sonorizare le-a transmis oamenilor să rămână în interior și departe de ferestre, după amenințare, însă autoritățile nu au oferit deocamdată mai multe informații.

Conform primelor informații oferite de CNN, au fost văzute ambulanțe și un elicopter în fața clădirii, iar o persoană era pe targă.

Trei luni de la incidentele din 6 ianuarie de la Capitoliu

Incidentul de securitate de vineri, 2 aprilie, are loc la aproape trei luni după ce mai mulți protestatari care îl susțineau pe fostul președinte SUA Donald Trump au intrat în clădirea Capitoliului, trecând peste forțele de ordine și ocupând mai multe părți ale clădirii.

Manifestanții au blocat, pe 6 ianuarie, timp de câteva ore, procedura de validare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din SUA, din 3 noiembrie 2020, în urma cărora noul președinte al SUA a devenit Joe Biden.

5 persoane au murit

și cel puțin 138 de polițiști au fost răniți în urma incidentelor din 6 ianuarie, de la Capitoliu, conform New York Times.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă