Alertă la Capitoliul american / Complexul a intrat în lockdown

1 lună in urmă 1

Clădirea Capitoliului din Washington D.C. a intrat în lockdown datorită unei amenințări de securitate, anunță BBC.

Reporterii de la fața locului spun că un anunț de urgență este difuzat și o repetiție a inaugurării președintelui ales Joe Biden a fost suspendată.

Mii de membri ai Gărzii Naționale sunt desfășurați în capitala americană cu două zile înainte de inaugurarea următorului președinte american.

Martorii oculari au raportat fum în apropierea Capitoliului, serviciul de pompieri din Washington D.C. anunțând că a răspuns la un incendiu în zonă, acesta fiind stins între timp.

O alertă trimisă angajaților Capitoliului a anunțat că toate clădirile din complex au intrat în lockdown, fiind interzise toate intrările și ieșirile.

Capitoliul, sediul Congresului Statelor Unite, a fost scena violențelor declanșate în 6 ianuarie de protestatarii pro-Trump, revoltă care s-a soldat cu cinci decese.

Autoritățile din toate cele 50 de state americane plus Districtul Columbia sunt în alertă datorită temerilor privind posibile proteste violente înaintea inaugurării lui Joe Biden care urmează să aibă loc marți.

FBI-ul a avertizat că protestatari pro-Trump înarmați ar putea organiza manifestații în apropierea legislativelor locale din statele lor.

Citește și:

FBI a avertizat cu o zi înainte de asaltul de la Capitoliu că extremiști se pregătesc de ”război”: ”Ori câștigă Trump, ori murim” - Washington Post
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă