Alertă în Germania. 20 de afgani ”cunoscuţi serviciilor de securitate” se află printre evacuaţii de la Kabul

1 lună in urmă 33

Un număr de 20 de persoane care erau deja cunoscute serviciilor de informaţii germane se află printre afganii evacuaţi de la Kabul de armata germană, transmite dpa.

În prezent, există 20 de cazuri de persoane 'care sunt relevante pentru securitate şi care se află acum în Germania pentru că nu au putut fi verificate corespunzător la Kabul', a afirmat ministrul de interne, Horst Seehofer, într-o întâlnire desfăşurată vineri la Clubul Presei din Munchen.

Potrivit ministrului, printre cei în cauză se află violatori condamnaţi. Unele cazuri implică falsificare de documente, iar în alte patru este vorba despre afgani care fuseseră anterior deportaţi din Germania.

În câteva cazuri sunt implicate persoane care erau cunoscute serviciilor de contrainformaţii.

”Doi infractori căutaţi au fost conduşi în centre corecţionale pe baza mandatelor de arestare deschise”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Steve Alter. Alţi doi afgani se aflau ”încă în custodia autorităţilor”.Conform datelor publicate miercuri de minister, un total de 4.587 de persoane au fost evacuate în Germania prin intermediul podului aerian. Dintre aceştia, 3.849 sunt afgani şi 403 germani.

”Unii dintre ei şi-au falsificat complet documentele, de la A la Z”, a spus Seehofer, explicând că situaţii de urgenţă precum cea de la Kabul sunt întotdeauna exploatate de infractori.

Pe de o parte, mi se cere să deschid porţile, să-i las să intre”, a afirmat el, remarcând că, atunci când pe urmă în ţară intră indezirabili, el este cel blamat. Acum, sarcina sa ca ministru este să stabilească exact cine sunt cei care au fost aduşi în Germania în cadrul operaţiunii de evacuare, a mai precizat Seehofer.

Citeste si:

Parlamentarii germani, avertizaţi în legătură cu riscul unui atac cibernetic din partea unor hackeri ruși în contextul apropierii alegerilor

Un balcon plin cu adolescenți s-a prăbușit de la etajul al treilea. Tinerii erau la aniversarea unuia dintre ei

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă