Alertă în Franța din cauza creșterii cazurilor de Covid-19. Emmanuel Macron se va adresa națiunii, anunță Guvernul de la Paris

3 săptămâni in urmă 18

Creșterea numărului de cazuri noi de Covid-19 provoacă îngrijorare în Franța. Guvernul de la Paris a anunțat vineri că președintele Emmanuel Macron se va adresa populației, în contextul în care rata de infectare s-a accelerat în ultima lună, relatează Reuters. Recent, autoritățile sanitare din Franța au raportat peste 10.000 de cazuri în 24 de ore, pentru prima dată în ultimele două luni.

Președintele francez Emmanuel Macron va vorbi marți francezilor despre îngrijorarea produsă de creșterea numărul de infectări cu COVID-19, precum și despre programul său de reformă economică, a anunțat vineri Guvernul de la Paris.

Ratele de infectare s-au accelerat puternic în ultima lună, numărul de cazuri noi de COVID-19 crescând cu procente de două cifre față de săptămâna trecută timp de câteva zile la rând.

„Epidemia ia din nou viteză în Europa. Europa a devenit din nou epicentrul pandemiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Gabriel Attal.

Citește și: Cum a ajuns Europa din nou epicentrul pandemiei. OMS: „Trebuie să ne schimbăm tactica”

Media pe șapte zile a noilor infectări zilnice este acum la peste 6.200, în creștere față de mai puțin de 4.200 la începutul lunii octombrie.

Attal a precizat că Macron va analiza situația COVID-19 și va vorbi, de asemenea, despre redresarea economică a țării, precum și despre programul de reformă al Guvernului. Discursul va avea loc marți.

Ultimul discurs televizat al lui Macron a fost pe 12 iulie, la începutul celui de-al patrulea val al pandemiei. El a anunțat atunci că vaccinările vor fi obligatorii pentru toți lucrătorii din domeniul sanitar.

Miercuri, guvernul a anunțat că măștile vor fi din nou obligatorii de săptămâna viitoare pentru școlari din 39 de departamente, unde ratele de infectare sunt ridicate.

Premierul francez: Nu este momentul să lăsăm garda jos

De asemenea, prim-ministrul francez Jean Castex a declarat că rata de incidență la nivel național, adică numărul de noi infecții pe săptămână la 100.000 de locuitori, este acum cu mult peste nivelul de alertă de 50.

"Nu este o explozie, dar necesită cea mai mare vigilență. Acum nu este momentul să lăsăm garda jos", a spus el.

Rata medie de incidență săptămânală a stabilit un maxim în 2021 de 438 în luna aprilie, iar apoi a scăzut sub 20 la sfârșitul lunii iunie, în urma unei serii de măsuri impuse de autorități. 

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă