ALERTĂ în București! Se pregătește suplimentarea numărului de paturi ATI din spitalele Covid

1 lună in urmă 1

Pacient CORONAVIRUS in spitalPacient CORONAVIRUS in spital

Autoritățile sanitare au avut o ședință de urgență în care s-a discutat suplimentarea numărului de patrui ATI la spitalele Covid și suport Covid din București, conform unor surse. 

LUNI, 15 MARTIE 2021, 09:41

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

Potrivit aceloraşi surse, la şedinţă iau parte ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, precum şi reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, scrie Agerpres.

O altă şedinţă cu reprezentanţi ai spitalelor judeţene şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică urmează să aibă loc luni, cel mai probabil începând cu ora 11,00, au precizat sursele citate.

Premierul Florin Cîţu a solicitat, duminică, la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, identificarea unor spitale noi care să se alăture celor existente în lupta anti-COVID, creşterea la 1.600 a numărului real de paturi la ATI, asigurarea stocurilor necesare de medicamente şi continuarea vaccinării ”în forţă”.

Cîţu preciza, într-o postare pe Facebook, că, deocamdată, în România nu se înregistrează o creştere "accelerată" a infectărilor cu SARS-CoV-2, dar pentru precauţie sunt făcute pregătiri pentru un număr mai mare de cazuri.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă