Alertă în Austria. Peste 200 de oameni, confirmați COVID după un festival în aer liber la care participanții au fost verificați

2 luni in urmă 31

Circa 8.000 de oameni au participat la Austria Goes Zrce Circa 8.000 de oameni au participat la Austria Goes Zrce

Semnal de alarmă din Austria, după identificarea a peste 200 de cazuri de COVID-19 în rândul unor tineri care au participat la un festival muzical în Croaţia. Organizatorul, tot austriac, susţine că a făcut toate verificările cerute de autoritățile din ambele state și e îngrijorat că mulți dintre cei confirmați pozitiv erau vaccinați.

VINERI, 30 IULIE 2021, 10:42

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Autorităţile sanitare austriece le-au cerut acum tuturor celor care au fost prezenţi la acest eveniment să se testeze, pentru a identifica şi alte posibile cazuri de infectare, potrivit Agerpres.

Potrivit organizatorului austriac, circa 60% dintre participanţi au fost cel puţin parţial vaccinaţi anti-COVID-19, iar cea mai mare temere este legată de faptul că sunt foarte mulți persoane vaccinate care au fost testate pozitiv. 

Gazdele festivalului au percizat că toţi participanţii au fost verificaţi de 2 ori înaintea festivalului, pentru a vedea dacă au fost vaccinaţi anti-COVID-19, dacă au fost testaţi negativ ori s-au recuperat după o infectare anterioară.

Pe de altă parte, un participant a relatat presei austriece că verificările au fost oarecum relaxate.

Festivalul Austria Goes Zrce, desfășurat pe insula croată Pag, a atras circa 8.000 de participanţi, cu vârste între 19 şi 27 de ani.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă