Alertă falsă cu bombă la Școala Americană din București

1 lună in urmă 1


Alarma a fost dată, marți, în jurul prânzului, iar autoritățile au fost alertate de conducerea școlii. La fața locului au ajuns echipele Poliției Române și specialiștii pirotehniști din cadrul Serviciului Român de Informații pentru a face verificări, iar la ora 18:42, SRI a informat că alerta nu s-a confirmat.


UPDATE ora 18:43 După trei ore și jumătate de verificări, Serviciul Român de Informații a anunțat că „amenințarea nu se confirmă”.


Și IPJ Ilfov a confirmat, precizând că „în zonă, traficul a fost reluat”.


Anterior, IPJ Ilfov transmisese că polițiștii din Voluntari au fost anunțați la ora 15:00 cu privire la faptul că „ar putea exista un dispozitiv exploziv”.


Elevii au fost evacuați și sunt în siguranță, aceștia au fost duși pe terenul de sport, iar în prezent clădirea este blocată, au declarat surse din cadrul școlii pentru Ziarul Libertatea.


„În urma unui e-mail prin care s-a primit o amenințare cu bombă, Școala Americană a alertat autoritățile. Echipele Poliției Române și specialiștii pirotehniști din cadrul Serviciului Român de Informații au ajuns la fața locului, au demarat procedurile specifice și se iau măsurile necesare de verificare în astfel de situații”, se arată în comunicatul transmis de SRI.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă