Alerta cu bombă de la Curtea de Apel București s-a dovedit falsă. Procesul Elenei Udrea va fi reluat azi

1 lună in urmă 14


O amenințare cu bombă la Curtea de Apel București a fost primită marți de autorități, iar instituția a fost evacuată. Ulterior, autoritățile au transmis că alerta a fost falsă, potrivit Digi24.ro. Amenințarea a venit în ziua în care instanța judeca ultimul termen din procesul de corupție legat de finanțarea campaniei electorale din 2009.


UPDATE 12:40: Nici un dispozitiv exploziv nu a fost găsit de geniști, transmite poliția. Procesul Elenei Udrea se reia la ora 14.00, scrie Digi24.ro.


Poliția Capitalei a informat că a fost sesizată prin apel la numărul de urgență 112, de către un bărbat, despre faptul că la Curtea de Apel București se află un dispozitiv exploziv.


La acest moment, clădirea a fost evacuată, iar la fața locului s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul IGPR, care urmează să efectueze verificări specifice.


”Toate procesele de la CAB au fost suspendate, inclusiv cel al Elenei Udrea. S-a decis să revenim în sală la ora 14.00, dacă amenințarea cu bombă se dovedește a fi falsă”, a declarat Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, pentru Libertatea.


Incidentul se produce în ziua în care instanța judeca ultimul termen din dosarul de corupție al Elenei Udrea legat de finanțarea campaniei electorale din 2009.


La precedentul termen, fostul demnitar a lipsit din cauza faptului că a contractat Covid-19.


În mai 2017, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe fostul ministru al dezvoltării regionale şi turismului Elena Udrea, pe care o acuză de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, pe fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia, pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, fata cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor, şi pe Ioan Silviu Wagner, director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă