ALERTĂ ALIMENTARĂ. Carne de pui cu SALMONELLA, vândută în magazinele alimentare. PERICOL URIAȘ pentru sănătate!

1 săptămână in urmă 16

LUNI, 22 NOIEMBRIE 2021, 15:12

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: Claudia Dascălu

„Vă informăm că Metro Cash & Carry România a iniţiat retragerea de la comercializare şi de la clienţi a articolului Pulpe superioare cu spate. Motivul rechemării: prezenţa Salmonella Enteritidis”, a transmis, luni, ANSVSA.      

Datele de identificare ale sortimentului sunt: ”Denumire articol: Pulpe pui superioare cu spate, congelate / Producator SUPERDROB SA Cod de bare: 5903368004770 Lot/Data expirare: 11121/20.10.2022”.    

Clienţii sunt sfătuiţi să nu consume pulpele şi să le returneze în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până în 11.12.2021. Aceștia vor primi înapoi contravaloarea produselor.    

Pulpele de pui cu spate au fost distribuite în 19 magazine Metro din ţară. Lotul de pulpe de pui fusese importat din Polonia, iar vestea vine la câteva zile după ce şi un lot de pipote de pui a fost retras din acelaşi motiv. Este vorba despre aproximativ o tonă de carne de pui deja vândută, contaminată cu Salmonella.  

În acest caz, ANSVSA a retras carnea care nu a fost încă vândută şi a aplicat mai multe amenzi în valoare de 10.000 de lei fiecărui magazin care nu a notificat la timp autorităţile despre această problemă şi nici nu a retras de la vânzare întreaga cantitate.

În ultima perioadă, peste 100 de tone de carne contaminată cu Salmonella au fost găsite în mai multe magazine din ţara noastră.

Carnea a fost retrasă de la vânzare. Infecţia poate provoca toxiinfecţii alimentare grave, iar cei mai expuşi sunt copiii, vârstnicii şi cei cu probleme de imunitate.

Lista completă a magazinelor unde sortimentele de pulpe de pui au fost retrase de pe piață în urma verificărilor o găsiți aici

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă