Aleksei Navalnîi a fost mutat de la închisoarea din Moscova în care era deținut, posibil într-un lagăr de muncă

1 lună in urmă 2

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost mutat din închisoarea din Moscova în care executa o pedeapsă pentru încălcarea eliberării condiționate, a anunțat avocatul său, Vadim Kobzev, conform Agerpres, care citează Reuters. Potrivit sursei citate, ar putea fi vorba despre mutarea într-un lagăr de muncă din afara capitalei ruse.

Navalnîi a fost condamnat luna aceasta pentru nerespectarea condițiilor de suspendare a unei condamnări din 2014 pentru deturnare de fonduri, despre care opozantul a susținut tot timpul că a fost înscenată din motive politice.

Cel mai cunoscut critic al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a fost otrăvit anul trecut cu un agent neurotoxic numit Noviciok. După ajutorul de urgență primit în Rusia, el a fost mutat într-un spital din Berlin.

Arestat la întoarcerea în țară

În ianuarie 2021, Navalnîi s-a reîntors la Moscova, dar a fost arestat direct de pe aeroport, sub acuzația că nu a respectat restricțiile legate de eliberarea condiționată. El mai are de executat un rest de doi ani și opt luni de închisoare.

Recent, Aleksei Navalnîi a fost condamnat să plătească și o amendă penală de aproape 9.500 de euro pentru defăimare la adresa unui veteran din Al Doilea Război Mondial. Opozantul a afirmat tot timpul că și acest dosar este instrumentat politic, menit să-i șifoneze imaginea în fața rușilor, care au un adevărat cult pentru veteranii de război.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă