Aleksandr Lukașenko amenință că taie gazul în Europa: „Dacă ne impun sancțiuni suplimentare, trebuie să răspundem”

3 săptămâni in urmă 14

Alexander Lukașenko este implicat într-un nou scandal diplomatic la nivel înaltAlexander Lukașenko este implicat într-un nou scandal diplomatic la nivel înalt
  • Mii de oameni se află la granița cu Polonia, unde suportă temperaturile scăzute, în speranța de a trece în Uniunea Europeană.
  • Oficialii occidentali au acuzat Belarus că a provocat criza pentru a submina securitatea UE, acuzație pe care Lukașenko o neagă.
  • Între timp, se pare că UE pregătește un pachet de noi sancțiuni.

Aleksandr Lukașenko amenință că va întrerupe livrările de gaz către Europa dacă sunt impuse sancțiuni de către UE din cauza crizei de migranți, de la granița țării, scrie BBC.

Mii de oameni se află la granița cu Polonia, unde suportă temperaturile scăzute, în speranța de a trece în Uniunea Europeană.

Oficialii occidentali au acuzat Belarus că a provocat criza pentru a submina securitatea UE, acuzație pe care Lukașenko o neagă.

Între timp, se pare că UE pregătește un pachet de noi sancțiuni.

„Dacă ne impun sancțiuni suplimentare, trebuie să răspundem”, a declarat, joi liderul din Belarus.

„Încălzim Europa și ei ne amenință”, a spus el, referindu-se la o conductă de gaz rusească care trece prin Belarus și ajunge în UE.

„Și ce se întâmplă dacă oprim livrările de gaze naturale?” a adăugat el. „Aș recomanda conducerii poloneze, lituanienilor și celorlalți să se gândească înainte de a vorbi”.

Comentariile sale au ridicat noi îngrijorări cu privire la lipsa aprovizionării cu gaze naturale și la prețurile ridicate în Europa.

Mai multe sancțiuni UE ar putea fi introduse împotriva Belarusului încă de luni, au declarat doi diplomați anonimi agenției de presă Reuters.

Aceștia au adăugat că aeroportul din capitală, Minsk, ar putea fi sancționat într-un efort de a opri companiile aeriene internaționale care transportă migranți să aterizeze acolo.

The post Aleksandr Lukașenko amenință că taie gazul în Europa: „Dacă ne impun sancțiuni suplimentare, trebuie să răspundem” appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă